Witam!
Kupiłem ostatnio silnik, miał być w 100% sprawny, kompletny, wyciągnięty z jeżdżącego Charta, itp.
Prawda jednak okazała się inna.
Poprzedni właściciel usunął impulsator z iskrownika i założył w jego miejsce przerywacz na platynki. Mam utrudniony kontakt za sprzedającym.
Wiem że przewody z iskrownika trzeba wpiąć do cewki WN tylko czy da się to zrobić by silnik zagadał?
W załączeniu zdjęcia:
1- zdjęcie iskrownika z kołem magnesowym.
2- zdjęcie wtyczek i przewodów.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam: Łukasz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2017 16:53:33 przez karas1983.)
07-05-2017 16:53:04
Reklama
karas1983
Nowy
Liczba postów: 6 Imię: Łukasz Skąd: Grudziądz Pojazd: Romet Chart
Platynki jakoś działają tylko jakim cudem to nie wiem (nie rozbierałem).
Jednemu kolesiowi udało się to cudo odpalić (byłem w szoku) lecz iskra jest na tyle słaba że nie ma możliwości jazdy. W silniku "coś" trze i go hamuje, nawet przy odpalaniu czuć opór i słychać jak trze.
Nie wiem co to za rzeźbiarz zrobił w tym silniku (próbował poprawić fabrykę?), nie ma możliwości ustawienia przerywacza.
Będę go niedługo sprzedawał bo mnie krew zalewa. Jako uszkodzony oczywiście, a nie jak koleś który mi go sprzedał że sprawny. Może komuś na części się przyda. Pozdrawiam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2017 11:34:03 przez karas1983.)
19-05-2017 11:32:41
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027 Imię: Wojtek Skąd: ze wsi Pojazd: Romet Chart
(19-05-2017 11:32:41)karas1983 napisał(a): Platynki jakoś działają tylko jakim cudem to nie wiem (nie rozbierałem).
Jednemu kolesiowi udało się to cudo odpalić (byłem w szoku) lecz iskra jest na tyle słaba że nie ma możliwości jazdy. W silniku "coś" trze i go hamuje, nawet przy odpalaniu czuć opór i słychać jak trze.
Nie wiem co to za rzeźbiarz zrobił w tym silniku (próbował poprawić fabrykę?), nie ma możliwości ustawienia przerywacza.
Będę go niedługo sprzedawał bo mnie krew zalewa. Jako uszkodzony oczywiście, a nie jak koleś który mi go sprzedał że sprawny. Może komuś na części się przyda. Pozdrawiam!
pewnie wykrzywił wał. hehe. przy takiej ilości rzeźby ja nie pisze się na kupno.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2017 13:05:12 przez charper.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.