Opłacało się czy nie ? Zakupy na giełdzie.
|
Autor |
Wiadomość |
kacperszkudlarek
Dobro obywatela, celem partii!
Liczba postów: 1,015
Imię: Tak
Pojazd: Inny
|
Opłacało się czy nie ? Zakupy na giełdzie.
Siemanko, dziś z rodzinką wybraliśmy się na giełdę . Ja i tata poszliśmy od razu na jakieś używane rzeczy , nic nie było , ale na końcu patrzę a tam jakiś gość z gościówką mają pełen samochód (lublin XD) jakiś starości . No to podchodzimy z wierzchu jakieś koła, jedno od simsona ,pogięte , I jeszcze jakieś, nie wiem od czego , ale wypatrzyłem magneto/koło magnetyczne i nie kompletny iskrownik , pierwsze myśl ,,Od ROMETA " to szybko podchodzę i biorę . Mówię tacie on woła gościa i krótka piłka (teraz cytuje XD) ,,Ej majsterek ,ile za to?", gość chwilę myśli ,,20zł", chciałem dać 20zł , ale tak je oglądam z tatą i gościówka podchodzi i mówi (znów cytuje XD) ,,ile mówił?" my mówimy 20zł, to ona mówi ,,dobra niech idzie za 15zł". Chciałem ja zapłacić ,ale tata mnie wyprzedził XD. Ale dobra to nie końce historii , znalazłem amortyzatory znów pierwsza myśl ,,od ROMETA ", wiec patrzę czy działają, no i działały gość podchodzi i mówi ,,działają?", ja mówię ,,działają ", on znów chwilę myśli i mówi ,,10 zł za jednego" tak chwilę myślę, i akurat pomyślałem o ogarze , który ma tak wytrzepane amortyzatory że xd, No i kupiłem, tata jeszcze kupił taki duży ścisk stolarski (taki porządny, bo PRL-owski ). Za wszystko daliśmy 45zł (chyba) . My idziemy i tata mówi ,,To magneto/koło magnetyczne jest jak nowe!" , Muszę tacie oddać 35zł XD. Dobra teraz co najważniejsze czy w ogóle się to opłacało kupować ? Magneto/koło magnetyczne w domu zobaczyłem że jednak jest chyba od simsona SR2 i zapłon też jest Chyba od simsona SR2 . Amortyzatory jak by co idą do ogara lub MR-2375 . Jeśli tak, będzie chyba na sprzedaż . Zdjęcia jak wyglądają te rzeczy , bez ścisku .
ZDJ:
|
|
19-02-2017 22:33:47 |
|
|
rafi555
Zawodowiec
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Opłacało się czy nie ? Zakupy na giełdzie.
(19-02-2017 23:07:59)Odrestaurator napisał(a): Nie ma to jak założyć temat o wypadzie na giełdę.
co będzie dalej!?
"dziś byłem w sklepie kupiłem bułkę-opłacało się?"
zapłon może i by pasował do rometa ale amorki są kryte-były inne w ogarach i 2375 nowsze (z odsłoniętą sprężyną)
|
|
20-02-2017 01:32:27 |
|
2 użytkowników postawiło piwo rafi555 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo rafi555 za ten post.
Odrestaurator (02-20-2017), Texas Ranger (02-20-2017)
|
kacperszkudlarek
Dobro obywatela, celem partii!
Liczba postów: 1,015
Imię: Tak
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2017 01:00:06 przez kacperszkudlarek.)
|
|
02-03-2017 00:37:04 |
|
|
Gomulsky
Uczeń
Liczba postów: 129
Imię: Kuba
|
(02-03-2017 00:37:04)kacperszkudlarek napisał(a): Ale wiecie, to jest od simsona SR2 , a jak patrzałem to jest bardzo po żądana część, a nie oszukujmy się magneto/koło magnetyczne jest w stanie bdb (zdjęcia są niestety nie wyraźne, złe światło w garażu xd).
No i co z tego, że jest to od SR2? To zmienia postać rzeczy jakoś diametralnie?
Obiektywnie rzecz ujmując to są kawałki metalu, które są warte parę groszy.
To, że ktoś na fali "mody na klasyka" postanowił ogolić kilku frajerów wystawiając różne części po astronomicznych zupełnie nieżyciowych cenach to jedna rzecz, a to, że te części są wystawione w internecie i prędzej czy później jakiś jeleń się trafi i kupi to w takich pieniądzach to zupełnie inna sprawa, szkoda, że przy okazji sztucznie zniekształcają w ten sposób rynek, bo obecnie wszyscy "sprawdzają w internecie" co ile kosztuje, a w internecie byle co kosztuje majątek... Najgorsze jest to, że za te kilka lat rynek części skurczy się na tyle, że trzeba będzie się sporo nakombinować coby obejść tychże Januszy biznesu lub wręcz nie będzie to możliwe.
|
|
02-03-2017 01:29:29 |
|
1 osoba postawiła piwo Gomulsky za ten post:1 osoba postawiła piwo Gomulsky za ten post.
Motorowerzystka (03-02-2017)
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
02-03-2017 21:23:50 |
|
1 osoba postawiła piwo JGNZM za ten post:1 osoba postawiła piwo JGNZM za ten post.
rafi555 (03-02-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|