Robaki ze złomu by joozek
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Robaki ze złomu by joozek
Dokładnie tak jak przytoczył Patryk,
pkt (b) dotyczy motorowerów 40 i więcej lat, z tym, że sam musisz wypowiedzieć umowę OC, jeśli taka była.
Z racji, że nimi nie jeżdżę, więc wypowiedziałem i nie płacę.
Za motorowery które maja 25 do 40 lat, płacę OC w wysokości 17 zł za rok składki.
Ale nie z racji ..."pojazdu mającym co najmniej 25 lat i który został uznany przez rzeczoznawcę samochodowego za pojazd unikatowy lub mający szczególne
znaczenie dla udokumentowania historii motoryzacji" .... tylko z racji przynależności członkowskiej PZM - mam zniżkę od zniżki
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
19-02-2017 18:07:35 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
Szatek (02-19-2017)
|
MadMMz
Kupię wszelkiego rodzaju Romety
Liczba postów: 113
Imię: Alek
Pojazd: Romet Komar
|
Jest jeszcze tańsza opcja. Zapisać się do jakiegoś klubu.
Ja jestem w Klubie Dawnych Motocykli Magnet. Składka roczna 50 PLN. Z tej kwoty 10 PLN idzie do PZM i za te 10 PLN od tego roku jestem szczęśliwym posiadaczem karty PZM .
Dzięki tej karcie nie tylko jest tańsze OC na wszystkie pojazdy mające ponad 25 lat, ale też na ubezpieczenie domu, mieszkania, wycieczkowe. Tańsze noclegi i jeszcze kilka innych rzeczy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-02-2017 07:38:37 przez MadMMz.)
|
|
23-02-2017 07:35:20 |
|
1 osoba postawiła piwo MadMMz za ten post:1 osoba postawiła piwo MadMMz za ten post.
joozek (02-23-2017)
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
Wczoraj przyszła przesyłka.
Chciałem przedstawić efekty pracy magików Grzegorza.
Jako, że części są z mojego T-1, a on sam nie ma swojego wątku, wstawiam je tu.
Efekt proszkowego "chromu". Oczywiście trudno jest go w ogóle porównywać, ale jest więcej niż zadowalający.
Firma spisała się dobrze. Przygotowanie powierzchni bdb, ale decydując się na ich usługę warto samemu nad tym popracować - ja tak zrobiłem.
Lakier "chrom" położony bdb, świeci się i to bardzo
Elementy zapakowane przez Grzegorza bardzo starannie, nic się nie zarysowało.
Piszę to, gdyż chce go pochwalić za dobra robotę, a nie dlatego, że mnie o to prosił.
Cena, tez do zaakceptowania, choć "deczko" mogłaby być niższa ale nie ma porównania z cenami chromowania, albo metalizowania próżniowego.
Grzegorzu - DZIĘKUJĘ
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
09-03-2017 14:07:07 |
|
2 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post:2 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post.
Odrestaurator (03-09-2017), Szatek (03-09-2017)
|
gregorian2008
Technik
Liczba postów: 967
Imię: Grzegorz
Pojazd: Romet Pony
|
|
09-03-2017 22:33:19 |
|
1 osoba postawiła piwo gregorian2008 za ten post:1 osoba postawiła piwo gregorian2008 za ten post.
joozek (03-10-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|