Romet 50 T-1 by Dziadek
|
Autor |
Wiadomość |
Dziadek
Usprawniator

Liczba postów: 8
Imię: Daniel
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet 50 T-1 by Dziadek
Było trzeba uważnie youtube śledzić 
BydgoskiDziadek - lata temu wraz z Kumplem robiliśmy bardzo nieudolne projekty 
W swojej stajni miałem ogara 200 którego sprzedałem Kumplowi, który to zaś ochrzcił go "Ogarem 306"
Przejazd po jachcicach Ogarosimsonem https://www.youtube.com/watch?v=AlEvV6dxSPM
Kumpel w projekcie zatarł trzy cylindry więc nie pytajcie się dlaczego ze strachem w oczach docierał ogarosimsona  . Z perspektywy lat wygląda to przezabawnie
miałem również w swojej stajni Simsona S51 electronic z 1989 roku którego właścicielka kupiła w DDRach miałem oryginalną fakturę zakupu, instrukcję obsługi, książkę serwisową. Włożyłem drobny piniądz w usprawnienie i cieszyłem się dwa lata bezawaryjnej jazdy. Sprzedałem go dokładnie w swoje 19 urodziny o godzinie 7;00 rano. Dobry piniądz dostałem. Chciałem Golfa 3 dziś żałuję. Teraz mam i chęć na simsona.
https://www.youtube.com/watch?v=WoA-DomXv-w
https://www.youtube.com/watch?v=mTX1Xes8JmE
Miałem i również Skodę favorit. Moje pierwsze auto
https://www.youtube.com/watch?v=DgNgrb19RrQ
Mój Romet 50-T-1 - Projekt usprawniający maszynę Kliknij tutaj!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2017 22:20:15 przez Dziadek.)
|
|
28-01-2017 22:18:03 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,753
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Ja myślę, że nie ma sensu się w to bawić. Te GMy takie złe nie są. Nie palą dużo, nie leją paliwa jak jikov, ot wystarczą do tego silnika. Zakładam, że za dużo też tym Rometem jeździć nie będziesz (a przynajmniej nie po kilka tysięcy rocznie), więc to co planujesz to wg. mnie przerost formy nad treścią. Oryginalny gaźnik dobrze wyregulowany będzie chodził dobrze. Wiadomo, że teraz zimą przy tych mrozach możesz mieć jakieś drobne problemy z obrotami, ale to kwestia podregulowania.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
11-02-2017 19:21:32 |
|
|
Dziadek
Usprawniator

|
Gaźnik ogółem jest w porządku, nic nie cieknie. Po prostu zdażyło mi się pare razy skontrować go nieznacznie. Może i przesadzam ponieważ nigdy nie miałem w rękach GM-F13.
Za to miałem do czynienia z ogarem 200, w którym to gaźnik przeklinałem nie szło w nim nigdy poprawnie wolnych obrotów wyregulować
miałem do czynienia z gaźnikami simsona od tandetnych zamienników po oryginały
miałem również do czynienia z K60b prosty jak cep.
Wnioski?
Raz dobrze wyregulowany oryginalny 16n3 odwdzięczał się równą pracą, i faktem iż nie musiałem zaglądać do gaźnika czy do świecy przez ponad rok czasu.
Być może zbyt dużo wymagam od 019 patrząc na ten motorower przez pryzmat byłego S51. Jeszcze sobie ten temat przemyślę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2017 03:29:55 przez Dziadek.)
|
|
12-02-2017 03:27:46 |
|
|
komarinho
długodystansowiec

Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
12-03-2017 14:09:50 |
|
|
Dziadek
Usprawniator

|
Gra niewarta świeczki? To zależy od podejścia.  Dla mnie to po prostu hobby
-Nie mam 15 lat żeby wyciskać z Dezameta co się da po czym remontować go po ~tysiącu km.
-Moje mody są przemyślane, gdzie zawsze przyświeca mi możliwość powrotu do oryginału.
- pełno fajnych projektów, doinwestowanych Simsonòw pod mecenatem jack Motors w dobie, gdzie nasze polskie Dezamety mają opinie słabych jednostek, niewartych inwestycji. Jestem świadom pewnych drobnych niedociągnięć dlatego mój projekt ma na celu poprawienie fabryki. Co do króćca dostałem cynk , że jest taka firma frez mot. Napisałem, czekam na odpowiedz.
Rafku, filmik na youtubie na pewno się pojawi. Sam jestem ciekaw jak bing będzie się sprawował w 019 wraz z wydechem simsona 
Widziałem mody z k60b, 16n3 z gaźnikami od piły. Binga 17 w 019 jeszcze nie było a przynajmniej nie znalazłem w necie takiego rozwiązania a czytałem opinie, że ten gaźnik świetnie się sprawdza w klasie 50
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2017 18:29:37 przez Dziadek.)
|
|
12-03-2017 18:23:01 |
|
1 osoba postawiła piwo Dziadek za ten post:1 osoba postawiła piwo Dziadek za ten post.
adam50t1 (03-12-2017)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|