Robaki ze złomu by joozek
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Robaki ze złomu by joozek
Wieża Diory to model 502. Jest ze mną od nowości, Gdy miałem 18/19 lat wsiadłem w autobus PKS i pojechałem do Dzierżoniowa, sklepu firmowego - kiedyś takie były.
Wszystko kupiłem w kartonach i wróciłem tez PKS-em.
Podobnie było z Altus-ami, tylko, że pojechałem po nie do Wrześni - pociągiem PKP piętrusem.
Pamiętam, ze bylem zawiedziony, że obudowy były tylko w tym kolorze, chciałem koniecznie czarne.
Do dziś pamiętam obie wyprawy - wróciłem umęczony i spocony
Dodam też, ze aby sobie to wszystko kupić, wcześniej na wakacjach, na OHP (Ochotniczy Hufiec Pracy) - przez miesiąc czasu zapierniczałem w lasach pod Żaganiem, przy wycince gałęzi i drzewek - tzw przecinka.
Co to była za robota. Rano poranny deszczyk, rosa, a potem skwar i żar z nieba i tak 30 dni od 5 do 13 No ale kasa była - sam sobie zarobiłem
(04-02-2017 10:38:45)Użytkownik usunięty napisał(a): .... gdzie znalazłeś takie duże logo Predom Romet z Pegazem, które znajduje się pod zegarem?
Dostałem od kogoś, chyba od naszego kolegi z forum
(04-02-2017 12:23:09)rafi555 napisał(a): chyba tulejka ci wyleciała w romecie 750
Tak Ci sie tylko wydaje, Modele Pegaz/Polo tak miały; oslona gumowa + opaska metalowa
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-02-2017 13:42:05 przez joozek.)
|
|
04-02-2017 13:36:20 |
|
|
joozek
senior
|
Jeszcze jeden mój relikt PRL-u , wisi sobie na wieszaku, po imprezowym kołnierzu, dziś już bez brzmienia ................
Gitara akustyczna DEFIL, jak dobrze pamiętam - rocznik 1976
Swoje przeszła - "Biały Miś", "Beata z Albatrosa", "W więziennym szpitalu", czy całym mnóstwem kawałkowa przy harcerskim ognisku
Dopiero potem "Jolka, Jolka" "Autobiografia" "Irlandia", czy "Skóra" - to były czasy
|
|
04-02-2017 17:31:22 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
04-02-2017 20:50:53 |
|
|
joozek
senior
|
(01-02-2017 01:07:02)Szatek napisał(a): .............. chlapacz przedni i tylni gładki (będą wykonywane po manetkach)
..............
A swoją drogą, jakie będą robić te chlapacze??? To, że gładkie już wiem, T-1 takie miały, ale pytam o kolor???
Coś tam zadziałałem z moim T-1, planuje remont na jesień tego roku i przy okazji wyszło takie coś zdjęcia poniżej - wiedziałeś o tym???
Dodam tylko, że wszystko co do tej pory rozebrałem wygląda na oryginał, wręcz dziewicze więc pewnie takie chlapacze montowano w oryginale.
Kolorystycznie, to te szare idealnie pasują do chromowanego, przedniego błotnika.
|
|
13-02-2017 03:04:01 |
|
|
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 741
Imię: Patryk
|