Charper składa charta czyli po trupach do celu
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu
@up tak, magiczne 44,9x mm niby MZA, ale cholera go wie. ciekawe na ile da się rozszlifowac ten kolektor, bo cos mi się wydaje że 19mm to może się nie udać.
@axelbenq tak, wracają alufelgi, mam już nawet upatrzony kolor na jaki będą pomalowane. obecnie już tylna jest nim polakierowana, jednak przez moja niewiedzę lakier jest matowy więc natrysnę drugi raz. zębatkę zastosuję z41 od rometa
[url]http://allegro.pl/zebatka-tyl-tylna-romet-ogar-komar-kadet-41-zebow-i5229822092.html#imglayer[/img] da się ją dopasować na oryginalny zabierak , w dodatku będzie ładnie wyglądać. generalnie każda zębatka tam wejdzie, o ile ma 5 ramion.
silnik postaram się zrobić jak najlepiej. celuję w trwałość i duże przebiegi a nie osiągi. Myślę, że delikatne zdjęcie obrotów zębatką może w tym pomóc. wał zostanie wyważony i dostanie korbę od sendy. Pójdzie dużo pieniędzy ale zawsze chciałem mieć dobrego charta. Podoba mi się ten motorower do dzisiaj, dlatego myślę że warto.
większość prac wykonam samodzielnie, między innymi po to doposażyłem garaż w wiertarkę stołową.
obecnie szukam namiaru na zakład, który podejmie się modyfikacji i wyważenia wału
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2017 00:07:08 przez charper.)
|
|
25-01-2017 00:01:57 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|