Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gaźnik Jawa 50
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan

Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Gaźnik Jawa 50
z jawką i ogarami pozegnalem się rok temu bo to szmlec jest, nie miałem już nerw żeby wymieniac ciagle scierajacy się popychacz, ale mimo to kilka tysięcy km tym wyjeździłem. testowałem w ogarze 200 takie gaźniki jak 14mc, gm12f, 16n1-11, k60b i jikov. Najlepiej jeździł na jikovie, nie wiele gorzej na 16n1 tylko ten wynik nie uznaje za miarodajny bo pewien kolega z tego forum zwyczajnie mnie oszukał. gaznik miał byc dobry a miał już swoje luzy na przepustnicy, nie mogłem zejść zbyt nisko z wolnymi obrotami biegu jałowego, oraz były problemy z uruchomieniem mimo ssania. poza tym nie polecam żadnego gaźnika, który nie ma zatapiacza. binga mam w charcie ale nie stosowałem go do ogara. w charcie również miałem wszystkie z powyższych gaźników oprócz jikova i odczucia te same. dopiero na bingu chart działa dobrze. wkrótce będę miał amala 16t ale to już będzie silnik 70 i nie ma czego porównywać. reasumując, wedle mojego doświadczenia jedyne gaźniki na których wyjechałem jawka za podwórko i jako tako jechała to gm12f i jikov, ż tym że na jikovie to już miała fajne dynamiczne przyspieszenie i dobrą reakcję na gaz, a gm12f to tak tyle o ile. Warto pobawić się z bingiem, bo on bardzo dobrze reaguje na gaz podczas jazdy, przynajmniej u mnie. To sa odczucia z używania gaźników podczas jazdy. Nie patrze jak silnik się wkręca na luzie bo to nie jest miarodajne i nie jestem fanem smrodzenia pod gimnazjum.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2017 18:17:04 przez charper.)
|
|
15-01-2017 18:15:42 |
|
1 osoba postawiła piwo charper za ten post:1 osoba postawiła piwo charper za ten post.
Texas Ranger (01-16-2017)
|
XeardonLordeX
Od grata, po śliczny klasyk.

Liczba postów: 143
Imię: Klaudiusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Gaźnik Jawa 50
(14-01-2017 13:08:13)rafi555 napisał(a): mi tam się te 2 wydechy podobają
możesz rozwiercić gaźnik gm12f na 14mm powinno to zasilić, jednak można by spróbować ruskiego k60b
mam k60b, gdyby pasował do tego króćca to bym jeździł tylko na k60b bo by miał większego kopa, miałem ogarka 205 to na oryginalnym gaźniku jechał jakieś 45km/h a na k60b lekko ponad 50km/h i mi mniej palił, wystarczy dobrze wyregulować bo w k60b jest ten plus że możesz regulować ssanie paliwa i powietrza
a patrząc sie na wypowiedź użytkownika CHARPER to chyba jednak zostane na Jikovie i mu po prostu założe większą dysze jak to będe robić, ale narazie chce na 50ccm naprawić co musze, bo mam troche roboty przy nim
Pyrk, pyrk, pyrk,
juz jade, andrzej nie denerwuj sie,
Pyrk, pyrk, pyrk...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2017 19:43:37 przez XeardonLordeX.)
|
|
15-01-2017 19:38:59 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|