Części do silników rometów, które mogłyby być lepsze.
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Części do silników rometów, które mogłyby być lepsze.
Mosiężne tuleje karterów, praktycznie do wszystkich silników, porażka. To samo poduszki zawieszenia silnika - pisze o tych współcześnie produkowanych i sprzedawanych. Uszczelki z zestawów - tez mogłyby być lepszej jakości.
Jeśli chodzi o "moja branżę"  tuleje PVC przedniego zawieszenia Romet, w sumie to żaden problem ujednolicenia wymiarów pod lagi fi 25 i fi 23, do tego ew pod lagi T-50-1. Tuleje zawieszenia wahacz-owego do Komara.
Osłony gumowe, przeciwpyłowe, czy manetki ZZR baryłki, których autorem współpracy mojej i firmy RETRO, przyniosły bdb wynik jakości i sprzedaży.
Niestety, firma nie podjęła chęci produkcji gumowych podnóżków do Komara Sporta (grubsze).
Tuleje wahaczy tylnych z osiami - po za Ogarem 200, żadne więcej nie pasują, ew ich brak.
Chiński wyrób tulei metal-guma, tylnych amortyzatorów to tez wtopa.
To tak na szybko, coś tam się jeszcze znajdzie, np konusy osi piast i same osie ....
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
06-01-2017 16:13:50 |
|
|
plusminus
Technik

Liczba postów: 1,003
Imię: Iwo
|
Szczerze, wpływu nie mogę mieć na świece, czy gaźniki, bo to już trochę inna branża, niż moja. Podjąłbym się wykonania części z metali, teflonu oraz niektórych gumowych.
No i właśnie, tulejki skrzyni biegów, to jest totalna porażka, pomimo, ze są sprzedawane zestawy 'zerowe', aby pod dany silnik dobrać odpowiednią wysokość i średnicę, to nie zawsze mieści się to w normie. W temacie tulejek przedniego zawieszenia zbytnio się nie orientowałem, ale zapewne byłby to temat do ogarniecia. Silentblocki silników oraz wahaczy, to też temat, który rozpatrywałem.
"Co to jest takie niebieskie pod siedzeniem????
To coś to jest turbina Mixolu, nie grzeb tam bo Ci łapy urwie."
Moje BP
|
|
06-01-2017 16:22:36 |
|
|
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3
Liczba postów: 742
Imię: Patryk
|
|
|
06-01-2017 19:56:49 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|