Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Uszczelka pod cylinder.
|
Autor |
Wiadomość |
XeardonLordeX
Od grata, po śliczny klasyk.
Liczba postów: 143
Imię: Klaudiusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Uszczelka pod cylinder.
Ehh, z neta zamówisz sobie uszczelke, a ona ma 1mm, nwm po co chcesz mieć 1,5mm... Ja bym ją posmarował silikonem własnie albo chermetykiem tak jak mówił rafi555, i wtedy daje tą uszczelke
Pyrk, pyrk, pyrk,
juz jade, andrzej nie denerwuj sie,
Pyrk, pyrk, pyrk...
|
|
02-11-2016 20:45:08 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
Hermetyk, silikon pod głowicę ???? to już nie tylko druciarstwo, to papranina - nie chciałbyś tego potem rozbierać.
Druga sprawa planowanie głowicy to raczej na frezarce lub szlifierce magnetycznej a nie na tokarce
Co do uszczelki 1,5 mm - skoro tak bardzo chcesz ją mieć, to poszukaj blachę aluminiową lub miedzianą 1,5 mm - wytnij nową uszczelkę, a przed założeniem przeszlifuj papierem ściernym na szkle z obu stron, a przed założeniem wyżarz na gorąco, np kuchence elektrycznej. Będzie plastyczna i przylgnie do cylindra i głowicy.
Pamiętaj, że szpilki cylindra dociągasz krzyżowo z siłą 7 Nm.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
03-11-2016 13:44:46 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
(03-11-2016 13:44:46)joozek napisał(a): Hermetyk, silikon pod głowicę ???? to już nie tylko druciarstwo, to papranina - nie chciałbyś tego potem rozbierać.
Mówimy o uszczelce pod cylinder, a nie pod głowicę.
Dwustronna cienka warstwa sylikonu (tylko nie hermetyku - sylikon jest bardziej plastyczny i nie rozlewa się) była by wręcz wskazana przy aluminiowej uszczelce aby zapobiec ewentualnym przedmuchom. I najlepiej daj tam czarny sylikon, żeby zaraz ktoś Cię tutaj nie wymieszał z januszami-druciarzami...
A - i nie raz widziałem staczanie głowic na tokarce, także to też jak najbardziej.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2016 16:34:22 przez Odrestaurator.)
|
|
03-11-2016 16:32:51 |
|
1 osoba postawiła piwo Odrestaurator za ten post:1 osoba postawiła piwo Odrestaurator za ten post.
rafi555 (11-04-2016)
|
XeardonLordeX
Od grata, po śliczny klasyk.
Liczba postów: 143
Imię: Klaudiusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Dobra chłopaki, pomyliłem sie z uszczelkami, i dopiero teraz zaczaiłem o co dokładniej chodzi, wybaczcie
Pyrk, pyrk, pyrk,
juz jade, andrzej nie denerwuj sie,
Pyrk, pyrk, pyrk...
|
|
04-11-2016 03:26:13 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|