Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
tłumik vs dyfuzor?
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
30-10-2016 21:18:45 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
31-10-2016 01:05:40 |
|
1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post:1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post.
Odrestaurator (10-31-2016)
|
XeardonLordeX
Od grata, po śliczny klasyk.
Liczba postów: 143
Imię: Klaudiusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: tłumik vs dyfuzor?
Ło pierujina wielko... Tłumik od skutera czy tam dyfuzor niewyliczony??? ło cholera... od 4T bym nie dawał bo twoja moc spadnie do takiego stopnia jak byś jechał bez tłumika, najlepszy tłumik to od simsona dać do silnika 023, lekko podniesie moc, i nie dośc tego to przyjemne brzmienie (według mnie, inni mogą mieć inne zdanie) ponieważ jest basowe troszku.
Pyrk, pyrk, pyrk,
juz jade, andrzej nie denerwuj sie,
Pyrk, pyrk, pyrk...
|
|
01-11-2016 22:10:07 |
|
1 osoba postawiła piwo XeardonLordeX za ten post:1 osoba postawiła piwo XeardonLordeX za ten post.
młodychłopak (11-01-2016)
|
XeardonLordeX
Od grata, po śliczny klasyk.
Liczba postów: 143
Imię: Klaudiusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: tłumik vs dyfuzor?
A i co do skracania tłumika czy kolanka, to możesz podciąć ciutke kolanko, i udupić te zwężenie tłumika końcowe żeby wyglądało mniej wiecej tak jak w Jawie 50 tych nowszych, słyszałem że to coś tam daje, ale pewności nie mam bo tego nie testowałem, ja bym na twoi miejscu jeszcze o tym poczytał, ale najlepiej by było dać tłumik od Simsona s51, tylko oryginalny DDR lub robiony pod taki sam wzór, ponieważ węgierskie mają inną budowe w środku, jak byś rozebrał oryginalny a węgierski to zobaczysz te różnice bo większość węgierskich ma pusto w miejscu tam gdzie jest "dyfuzor"?, ale były też takie które miały jednak tam wypełnione w środeczku, zalezy jakiej firmy kupujesz dokładniej, polecam firme RESO bo dużo plusów o niej słyszałem
plusminus, wyliczenia ci nie podam bo sie nie znam na takich ingerencjach, wiem zę zwiększa moc i polepsza brzmienie
Pyrk, pyrk, pyrk,
juz jade, andrzej nie denerwuj sie,
Pyrk, pyrk, pyrk...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2016 22:15:59 przez XeardonLordeX.)
|
|
01-11-2016 22:15:11 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|