Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Kadet -jaki sygnał dziękowy - klakson
|
Autor |
Wiadomość |
XeardonLordeX
Od grata, po śliczny klasyk.
Liczba postów: 143
Imię: Klaudiusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Kadet -jaki sygnał dziękowy - klakson
Ojj, jeśli masz z przodu i z tyłu dobre dopasowane żarówki, to klakson ci działa tak jak powinien, czyli wgl, bo nie był planowany do twojego modelu, w prywatnych modelach jedynie były klaksony a tych modeli prywatnych co robili na zamówienie to są tylko śladowe ilości bo większośc zezłomowano, radził bym dzwonek, nie chodzi o prąd jaki leci, jedynie co możes zjeszcze obczaić to czy mase masz dobrze podłączoną, a jeśli masz dobrze a jest dalej tak jak było no to przykro mi, kup se dzwonek, ja mom dzownek w ogarku 200 a jak nim dzwonia a jade na full obrotach to kilometr dalej ludzie są posrani
Pyrk, pyrk, pyrk,
juz jade, andrzej nie denerwuj sie,
Pyrk, pyrk, pyrk...
|
|
24-10-2016 00:32:51 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Kadet -jaki sygnał dziękowy - klakson
Mimo nie zachęcającego tematu - przeczytałem wszystkie posty
mamusiu ....
Ten brzęczek to elektromagnes przyciągający ruchomą blaszkę ze stalowym nitem. Będzie działał tylko przy zasilaniu napięciem zmiennym, przemiennym - żadnych baterii.
Aby otrzymać efekt sygnału, razem z nitem jest przynitowana aluminiowa membrana (ma drgać), wsparta na stalowej blaszce - ot i cała tajemnica.
Dlaczego nie brzęczy? bo:
1. powierzchnia rdzenia elektromagnesu zardzewiała
2. stalowy nit i blaszka membrany, jest zardzewiały, a sama membrana ma korozję - aluminium się utlenia
3. blaszka jest za mocno wyprostowana lub nie osadzona na swoim miejscu (nacięcia na obudowie brzęczka) - oznacza to, brak możliwości odchylania się drgającej membrany. Możliwe też, że chromowana osłona jest wciśnięta.
4. brak izolacji zwojowej - emalia, oznacza zwarcie do obudowy
5. stopiony przepust plastikowy początku lub końca cewki, przylutowanych do zacisków przyłączeniowych. Może to być też spowodowane nadtopieniem ich lutownicą
to chyba tyle w tym temacie
Co do skuteczności działania - przy pracującym silniku działanie zadowalające Przy wyłączonym silniku - brak sygnału.
Polecam dzwonek, dlatego moje Robaki mają oba środki ostrzegania dźwiękowego
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
25-10-2016 23:30:44 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
Kanilox (10-26-2016)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|