Romet Komar 2350, 1976r by dawidbud1
|
Autor |
Wiadomość |
dawidbud1
Nowy
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/nowy.png)
Liczba postów: 6
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Komar
|
Romet Komar 2350, 1976r by dawidbud1
Witam się z wszystkimi!
Decyzja zapadła wczoraj - postawimy na nogi, a bardziej na koła Komara, który od lat zalega gdzieś tam i rdzewieje.Troche historii...Orginalny był w kolorze żółtym, takim jeździł mój Tata, nie wiadomo dlaczego wrzucił do niego na tył amory z nie wiem WSKi czy SHLki. Późniek gdy już rower mi się znudził, uruchomiliśmy sprzęt a że lakier był w strasznym stanie to został pomalowany tak jak teraz widać. Oczywiście metodą mocno chałupniczą.
Stan obecny:
- obręcze lub całe koła nie do uratowania, chce żeby się świeciły a te raczej nie mają na to szans;
- opony się nie nadają niestety i teraz pytanie czy jest możliwość zakupu orginałów ze Stomila?Czy tylko zamienniki na wzór obecnie dostępne?
- wydech kompletny do wymiany, też korozja go nieźle potraktowała
- planuje go obecnie rozkręcić do malowania i poszukuje już naairu na jedną z orginalnych kolorystyk jakie wychodziły w tym modelu w 1976 r - macie jakieś namiary?
- silnik był sprawny do momentu rezygnacji z jazdy. Na pewno miał mały wyciek oleju z pod prawej osłony mam nadzieje ze nowa uszczelka załatwi sprawę.Pamietam, że tarcze sprzęgłowe byly do wymiany. Nie wiem czy sobie z tym poradze, bo nigdy żadnego silnika nie rozkręcałem.Pomożecie?Najchetniej bym rozłoźył ten silnik na części i złożył jeszcze raz żeby go poznać ale nie wiem czy starczy mi umiejętności.Jak uważacie?
- czy powierzchnię silnika, cylindra, głowicy można jakoś doprowadzić do orginalnego wyglądu?
- zębatki, łańcuch też mi słabo wyglądają...wiec do wymiany
Póki co to tyle co mi sie nasuwa na myśl ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) będę edytował jak coś jeszcze mi przyjdzie do głowy.
P.S.
Fotki wrzuce jak ogarnę dlaczego Taptalk tego nie chce zrobić......
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
"...na polu nawierzchni rządzą milimetry... "
Romet Komar 2350, 1976r
Yamaha FZ6N S2, Black Edition, 2008r
|
|
18-09-2016 11:48:15 |
|
|
dawidbud1
Nowy
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/nowy.png)
Liczba postów: 6
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Komar 2350, 1976r by dawidbud1
|
|
19-09-2016 09:28:15 |
|
|
Szatek
Fanatyk Rometa 50-T-1, 50-TS-1 i 50-T-3