Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Panowie Pomocy !!!
|
Autor |
Wiadomość |
Tośka98
Nowy
Liczba postów: 18
Imię: Tośka98
Pojazd: Inny Romet
|
Panowie Pomocy !!!
Moje serce krwawi Nie mam pojęcia co się stało. Oddałam mojego Ogarka do mechanika, jak mi zgasł 1.5 km od domu. Nie chciał odpalić, kaszlał cały czas a jak odpalił to jakby coś mu odcinało moc. Dziś mechanik mi mówi, że nie jest w stanie go zrobić. Jak ustawi go na zimno to na ciepło nie pali, i na odwrót. Sprawdzał wszystko po kolei, fajka, świeca, zawory itd, prócz silnika bo ma plomby (prosto z salonu). Jestem załamana. Mam go dopiero 4 miesiące. Trochę obawiam się go dać na serwis na gwarancję. A mówiłam tym yyy specjalistom że jakoś mi dziwnie pali i że gaśnie przy zmianie biegów. Geniusz podkręcił mi obroty na luzie do 3 tys. a łańcuch tak napiął że strzelał przy każdej zmianie i kazał mi jechać na chatę. Jeszcze się ze mną wykłócał że "pali jak złoto". Nie mam pojęcia co dalej robić.
Może ktoś miał podobny problem i zna rozwiązanie?
Czy mogę dać go na serwis pomimo tego że grzebał w nim mechanik?
I najważniejsze... Czy mi uznają tą usterkę/usterki i zrobią za free?
Nie mam bladego pojęcia jak to rozgryźć....
Tak w ogóle to pozdrowionka z Lęborka
SERCE BIJE W TEMPIE OBROTÓW MASZYNY
|
|
18-08-2016 22:59:52 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
19-08-2016 01:42:00 |
|
|
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Panowie Pomocy !!!
Nie ma co gdybać, jedź na serwis, tak jak kolega wyżej pisał, nie przyznawaj się, że coś grzebane było na własną rękę, dziwię się, że od razu do serwisu nie dałaś. Generalnie okres gwarancyjny pokrywa 100% napraw mechanicznych, nie było co się zastanawiać. Zobaczymy czy nie odkryją, że było grzebane i tym samym naruszone warunki gwarancji. Jak coś to zapieraj się, że tylko Ty nim jeździsz i sama nic nie robiłaś. Ja bym atakował ASO.
Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami
kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami"
jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami
|
|
19-08-2016 11:58:39 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
19-08-2016 18:16:04 |
|
|
Tośka98
Nowy
|
(19-08-2016 18:16:04)JGNZM napisał(a): Ta "gwarancja" z Rometa to są jaja. Ja miałem od nowości Zetkę to miałem pęknięty tylny błotnik i mocowanie lampy tylnej. Mądry pan z Rometa powiedział, że jeśli mam przegląd zerowy, czyli ten, który wykonuje dealer, to nie mam przeglądu. A jak nie mam przeglądu to nie mam gwarancji. I miałem na to wyje**ne, bo się mocno wkurzyłem. Nie ma sensu do nich iść, ale może w twoim przypadku stwierdzą coś innego.
Masz w 100% rację że ta gwarancja to ściema. Z natury jestem ugodowym człowiekiem i nie lubię się wykłócać, wolę odpuścić. Ale w tym przypadku nie dam za wygraną, tym bardziej że sprzęt był kupiony za gotówkę nie na raty. Jak sobie przypomnę minę szefa serwisu gdy mnie widzi za każdym razem ..... bezcenne.
Tak jak już wcześniej wspomniałam o łańcuchu... Pytam się młodego serwisanta czy to jest normalne że tak mocno się łańcuch napręża i obroty do 3 tys podkręca.. A on na to "to chyba dlatego żeby pani do nas częściej przyjeżdżała".
Jak usłyszałam ten tekst to parsknęłam śmiechem.
Gdzie te nasze stare Polskie Romeciątka, które po jednej glebie dalej jeździły.
|
|
19-08-2016 23:21:51 |
|
|
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
20-08-2016 12:31:01 |
|
1 osoba postawiła piwo Semmao za ten post:1 osoba postawiła piwo Semmao za ten post.
rafi555 (08-22-2016)
|
Tośka98
Nowy
|
|
|