Sony Xperia - Problem z przegraniem zdjęć na kompa
|
Autor |
Wiadomość |
Pablo z Garażu
Pogromca korozji :D
Liczba postów: 166
Imię: Paweł
Pojazd: Inny
|
Sony Xperia - Problem z przegraniem zdjęć na kompa
Siemanko.
Na wsztępnie uprzedzę, że ze mnie trochę taki laik informatyczny Mam niemały problem z przegraniem zdjęć na komputer z mojego smartfona Sony Xperia E4, przez co zdjęcia też nie ukazują się też na forum Problem w tym, że podłączając go kablem USB na komputerze nie wyświetla się mi się ikona, przez którą miałbym wgląd na wszystkie zdjęcia z telefonu. Nawet w "Moim komputerze" nie ma niczego takiego. Jedynie co oferuję mi telefon to przegranie zdjęć przez Wi-Fi, ale to nie zdaje egzaminu . Co mam zrobić w takiej sytuacji, aby taka ikona się pojawiała i abym mógł te zdjęcia przegrać?
|
|
18-08-2016 20:44:30 |
|
|
BartuS
( . Y . )
Liczba postów: 1,100
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
|
18-08-2016 23:12:15 |
|
1 osoba postawiła piwo BartuS za ten post:1 osoba postawiła piwo BartuS za ten post.
Pablo z Garażu (08-20-2016)
|
Jaagi
Chłopiec Ogarowiec
Liczba postów: 88
Imię: Kacper
|
RE: Sony Xperia - Problem z przegraniem zdjęć na kompa
Cześć, myślę, że powinieneś zrobić tak.
Wejdź w ustawienia potem kategoria Xperia, potem Łączność, Tryb połączenia USB i tu o ile się nie mylę będzie "Pytaj przy podłączeniu" i to zaznaczasz. Przy podłączeniu do komputera, chyba musisz mieć odblokowany telefon, wyskoczy Ci kilka opcji, zaznasz opcję "Zrzucaj obrazy i filmy" albo "Pamięć masowa", tu nie dam sobie ręki uciąć, ale któraś z tych.
Ewentualnie, jeśli po tym zabiegu nie pomogło, albo nie możesz znaleźć Trybu Podłączenia USB, to wejdź w "Informacje o telefonie" i naciskaj kilka razy na "Numer kompilacji", aż pojawi się "W porządku, już jesteś programistą", potem w ustawieniach powinny Ci się pojawić "Opcje programistyczne", no i tam będzie "Wybierz konfigurację USB". A jak to nie pomogło, to tylko instalacja sterowników od Sony dla Twojego telefonu na komputerze. Wybacz chaos, po prostu chciałem szybko pomóc.
|
|
19-08-2016 00:10:36 |
|
1 osoba postawiła piwo Jaagi za ten post:1 osoba postawiła piwo Jaagi za ten post.
Pablo z Garażu (08-20-2016)
|
BartuS
( . Y . )
Liczba postów: 1,100
Imię: Bartosz
|
|
20-08-2016 22:07:23 |
|
|