Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Nierówna praca silnika/Zero reakcji na manetkę gazu
|
Autor |
Wiadomość |
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
24-07-2016 19:57:11 |
|
|
endriu
Nowy

Liczba postów: 7
Imię: Endriu
Pojazd: Romet Mińsk
|
RE: Nierówna praca silnika/Zero reakcji na manetkę gazu
Witam :)Dzięki wszystkim za odp.Powiem tak.Mam 2 na części podmienialem kilka rzeczy tzn.Cewkę z przewodem,nic nie dało,komutator bez zmian,rzeczywiście jak wymienilem bak z kranikiem w końcu zaczał odpalać także kranik zasyfiony,przeczyściłem jednak dalej chodzi wysoko nie ma reakcji na wysokość iglicy,śrubkę od regulacji mieszanki moge wkręcać do oporu albo wykręcić całkiem jest bez różnicy,śruba od obrotów wkręcona na maxa a mińsk dalej chodzi dosyć wysoko,po dodaniu gazu do końca wchodzi na obroty ale za wolno i nie wchodzi do konca tylko go dusi,to samo tyczy się iglicy na jakim rowku by nie był chodzi tak samo,wziołem dzisiaj gaźnik do czyszczenia przynajmniej tą rzecz wykluczę,za zapłon na razie się nie biorę żeby nie rozwalić go do końca.Co do zapłonu,nie wiem jaki jest ale modułu raczej chyba nie mam.Chciałem również dodac że po odpaleniu strasznie dymi z rury na niebiesko ale może to normalne oraz świeca jest okopcona,może to jednak zapłon?Raz strzeliło mi z rury,gdzieś przeczytałem że może być zatkana wyciągłem ją ale zatkana raczej nie jest.Czyli co zapłon jeżeli nic nie da wyczyszczenie gaźnika?
|
|
31-07-2016 17:29:02 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|