Znaleziska złomowe
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Znaleziska złomowe
Byłem tam, silnik do tego jest (zajechany chiński GB, biegi wchodzą, niestety to jest same druciarstwo, zawory na silikon, zdawcza na drut i inne kwiatki...) przednie koło ma bicie (a zatem przód obciera tarcza) hamulec przedni hamuje, amory chodzą, nie wiem czy nie ma obciętych mocowań silnika. Jeśli tak jest, to w oryginała się bawić nie będę, może wpadnie przypadkiem silnik od wsk125 albo jakiejś MZ, bo czwórki to tak jak mówicie będą się sypać a i tanie nie są. Sam nie wiem albo sprzedać w piździet.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-06-2016 13:44:35 przez Odrestaurator.)
|
|
30-06-2016 13:30:00 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
(30-06-2016 13:30:00)Odrestaurator napisał(a): Byłem tam, silnik do tego jest (zajechany chiński GB, biegi wchodzą, niestety to jest same druciarstwo, zawory na silikon, zdawcza na drut i inne kwiatki...) przednie koło ma bicie (a zatem przód obciera tarcza) hamulec przedni hamuje, amory chodzą, nie wiem czy nie ma obciętych mocowań silnika. Jeśli tak jest, to w oryginała się bawić nie będę, może wpadnie przypadkiem silnik od wsk125 albo jakiejś MZ, bo czwórki to tak jak mówicie będą się sypać a i tanie nie są. Sam nie wiem albo sprzedać w piździet.
Na pierona ci takie ciulstwo, myślę że jest dużo innych ciekawych sprzętów które znacznie bardziej warto odratować, nawet jeśli mają być do terenu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2016 01:14:56 przez Kanilox.)
|
|
01-07-2016 01:14:23 |
|
|
Odrestaurator
Majster
|
Dzisiaj byłem to kupić... czekałem na szefa, dokładnie go przejrzałem... rama była do spawania w 1-2 miejscach, wahacz już powoli nie dawał rady, też do spawania, przednie koło krzywe, zębatkę to ma z lewej strony, czyli do starszych silników trzeba by obracać i kombinować z kołem, brak kanapy, bak jakiś kombinowany na taśmę i szmatki, klamka sprzęgła pęknięta, tylni amor zajechany do końca możliwości (brak ogranicznika), koła ogólnie miały luzy, tylne wyłamane jedno mocowanie zębatki, no i wydawało mi się że tylna część ramy krzywa. Szef przyjechał i mówię jak jest, a on 130zł bez silnika. 100zł minimum, coś tam gadał że ktoś to za 200zł bierze itd. Silnik to kolejny szrot był, zawory na silikon, zabezpieczenie zębatki zdawczej na drut, przyspawana kopka i inne kwiatki... ogólnie do katowania po prostu no na silniku z wsk 125 to by się nadał, ale nie za tą cenę. Garnek z MZ 150/250 by się tam nie zmieścił raczej. Co najlepsze jak był starszy szef to kupiłem kompletnego komara za 80zł.
|
|
01-07-2016 12:19:05 |
|
|
Odrestaurator
Majster
|
|