Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Czy na pewno Wigry 5
|
Autor |
Wiadomość |
Lato
Nowy
Liczba postów: 18
Imię: Hubert
Pojazd: Inny Romet
|
Czy na pewno Wigry 5
Witam podwójnie, bowiem po raz pierwszy.
Mam kilka pytań dotyczących tego osobnika:
O rowerze:
Jego rama jest z roku 1980.
Posiada jeszcze białe okrycie łańcucha niezawarte na zdjęciu, bo akurat je czyściłem (pisze, bo wiem, że właśnie tym różniły się od Wigry 3).
Pytanka:
-Dlaczego (przyjmując, że jest to Wigry 5) ma kolor morelowy - L61? (Chociaż dla mnie to trochę bardziej jak marchewka...) Z tego co tu wyczytałem kolor ten otrzymały Wigry 3 i to dopiero pod koniec lat 80tych. Jakiś wyjątek?
-Dlaczego jego oznaczenie na ramie (chodzi o to Wigry 5) jest jakieś takie... inne od tych jakie mają Wigry, które widziałem w Internecie? Zazwyczaj jest to dość kolorowa naklejka, a tu po prostu napis. Znowu wyjątek?
No i najważniejsze: Czy to na 100% pełnoprawny PREDOM Romet Wigry 5?
Ogólnie to gdyby nie ten kolor i napis, to z góry bym założył, że to Wigry 5, ale tak... mam wątpliwości.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
i pozdrawiam.
P.S Proszę nie zwracać uwagi na "nowoczesne dodatki", a szczególnie na tą trąbkę - wiem, że rzuca się w oczy ten zielonym przy... marchewce.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2016 17:11:54 przez wnusiu94.)
|
|
19-06-2016 19:54:17 |
|
|
Lato
Nowy
Liczba postów: 18
Imię: Hubert
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Czy na pewno Wigry 5
W sumie to nikt nie miał interesu żeby to domalować. Trochę był eksploatowany w latach '80 i na początku '90 (prezent komunijny). Potem przesiedział w garażu do 2010.
Trochę to umyłem. Z drugiej strony nie mam na razie dojścia, ale jest takie samo tylko nieco ciemniejsze.
Wygląda ten napis trochę jak tutaj:
No tyle, że napisane wigry 5. I koła ma 20-calowe.
Z uwagi na to, że jest już ciemno zrobiłem z naturalnym światłem, które jeszcze nieco podświetlało i ze sztucznym.
Naturalne:
Sztuczne:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2016 17:12:33 przez wnusiu94.)
|
|
19-06-2016 22:47:33 |
|
|
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Czy na pewno Wigry 5
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
|
|
20-06-2016 13:41:11 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|