Fiat Cinquecento 1.2 SX #2
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_j
Technik
Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Fiat Cinquecento 900 SX #2
No dobrze. Jakiś dokument, zrzut z taryfikatora na to?
Nie masz obowiązku pokazywania umów k-s podczas kontroli, to jest raz. Jak pokażesz, wówczas faktycznie zabierze.
OC możesz wykupić na siebie jak użytkujesz, np. pożyczasz dane auto. I zawsze możesz powiedzieć, że auto wujka, że pożyczony, że hgw co. Tylko to już inna para kaloszy.
Ode mnie chcieli zawsze polisę, dowód i prawo jazdy, ewentualnie kwit z przeglądu, jeśli ten był na kartce. I tyle im dawałem, umowy k-s trzymałem w ręku, właśnie po to, żeby nie pozbyć się DR.
|
|
20-03-2016 22:42:40 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Ale w jaki sposób niby wykupiłeś na auto OC nie przedstawiając ubezpieczycielowi dokumentu potwierdzającego, że jesteś właścicielem pojazdu (czyt. umowy K/S) ?
A to, że znasz przypadki, że ludzie tak jeżdżą to wiesz... Ja też znam i co? Prawo jest prawem, jeden policjant to oleje, drugi pogrozi, ale też da spokój, a trzeci wyskoczy z paragrafem a potem płać i płacz. Obowiązek zgłoszenia zmiany stanu faktycznego w dowodzie jest, a to wiąże się z przerejestrowaniem.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
20-03-2016 22:55:15 |
|
|
Simon
Ogarnięty Chartcore
Liczba postów: 1,454
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Chart
|
Pierwsze mody za płoty
Przełożyłem fotele od sportinga ze swojego starego cento, wraz z kanapą tylną, której w niebieskim założyć się nie dało, ze względu na rdzę.
Tu wszystko odkręciło się elegancko, a ja od siebie dołożyłem przesmarowanie wszystkich śrub przed skręceniem.
Następnie wleciała nowa przednia szyba atermiczna, wraz z paskiem przyciemniającym. No bo jak szaleć to szaleć .
Niestety wcześniej kupiłem na szrocie szybę, wymieniłem ją u mechanika, i okazało się że jest w takim stanie jak moja pierwsza.
Dlatego też zdecydowałem się na nową.
Przełożyłem również owiewki z niebieskiego, oraz radio i głośniki.
Z rzeczy mechanicznych, wleciał nowy termostat, poprzedni był oryginalny.
Dorwałem też zegar z obrotkiem na szrocie, ale ma upierdzielone mocowania
Mój Romet Chart 70ccm
"Śpieszmy się kochać Motóry polskiej produkcji - Tak szybko odchodzą"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-03-2016 21:21:38 przez Simon.)
|
|
26-03-2016 21:21:08 |
|
|
Simon
Ogarnięty Chartcore
|
Jak Bóg da, to i felunek będzie .
Co do planów owszem, na tą chwilę jeszcze muszę przełożyć centralny zamek, oraz parę rzeczy z wnętrza, z niebieskiego.
Dalsze mody będę aktualizował na bieżąco .
Mój Romet Chart 70ccm
|
|
27-03-2016 00:08:31 |
|
|
Simon
Ogarnięty Chartcore
|
Czerwony szyby, to co będę narzekał.
No i robótek ciąg dalszy, wczoraj przełożyłem centralny.
Raz się zasmuciłem faktem, że nie mam instalacji fabrycznej w nim pod siłowniki.
Jednak po wnikliwej analizie instalacji w niebieskim, odnalazłem też wtyczki w czerwonym .
Drugi raz i ostatni, zasmuciłem się, w momencie kiedy po podłączeniu siłowników centalny nie zadziałał.
Po przekopaniu parunastu tematów, wszędzie dowiadywałem się że sterownik alarmu steruje też centralnym.
Co dziwne w niebieskim, miałem ten sterownik odłączony, a centralny i tak działał.
Po długim czasie szamotania się, okazało się że nie mam w czerwonym przekaźnika, od centralnego zamka.
Przełożyłem więc i to z niebieskiego, i wła la, hula
W między czasie przyciemniłem owiewki, a dzisiaj pierwszy raz w życiu trzymałem pistolet lakierniczy w ręce.
Jak na pierwszy raz, lusterka wyszły według mnie całkiem dobrze.
Mój Romet Chart 70ccm
|
|
02-04-2016 19:00:48 |
|
1 osoba postawiła piwo Simon za ten post:1 osoba postawiła piwo Simon za ten post.
Tomasso94 (04-03-2016)
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
03-04-2016 01:26:09 |
|
1 osoba postawiła piwo Tomasso94 za ten post:1 osoba postawiła piwo Tomasso94 za ten post.
Simon (04-03-2016)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|