Romet Chart 210
|
Autor |
Wiadomość |
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
|
25-02-2016 11:25:31 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
10-03-2016 00:20:45 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
|
RE: Romet Chart 210
Zacznę od tego iż w mojej pracy mam idealny widok na główną drogę, gdzie widzę przejeżdżające samochody ORAZ motocykle Raz przejeżdżał jakiś konwój motocykli z koszami, pomalowanymi w barwy wojskowe, z karabinami na koszach oraz kierowcami przebranymi za żołnierzy, który skutecznie oderwał mnie od pracy Pomyślałam, dość! Muszę uruchomić Charta i dojeżdżać nim do pracy A propo Charta, widzę też często jak ktoś jeździ takim niebieskim Chartem, chyba mam nawet jego zdjęcie... Charta znaczy xD No ale mniejsza z tym, chciałabym zrobić adapter do hamulca tarczowego z Ogara 900, w sumie na hamulcu tarczowym mi aż tak nie zależy, ale na tym że bym mogła mieć normalny licznik a nie rowerowy Ale hamulec jest koniecznością. I kurcze tu jest problem, bo nie mam pojęcia kto by mi to wykonał... U mnie z zakładami jest krucho, a tokarz nie wiem czy by się podjął, mechanik może...? Tu pytanie kieruję do tych co mają taki adapter, gdzie robiliście? Albo może ktoś z Was mi zrobi, a ja zapłacę po prostu za materiały i robotę, oraz wysyłkę żeby mieć już plug & play.
|
|
02-06-2016 09:34:45 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
|
|
02-06-2016 18:54:42 |
|
|
Michał
Taki tam
Liczba postów: 322
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
No tak,teraz popatrzyłem i ogar 900 ma rzeczywiście tarczę po prawej stronie.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/image...Ha5dV5QDsu
Tutaj posłużę się zdjęciem Patryka,gdzie ładnie widać,jak adapter ma wyglądać.Laga.odwrócona-górne mocowanie płaskownika zamocowane do mocowania oryginalnego bębna,a dół z dotoczona tulejką do dolnej śruby lagi i ściśniętę .
Jeśli chcesz,by tarcza była nadal po prawej stronie,to zacisk będzie przed osią koła(patrząc od przodu).Nie wiem,jak to bedzie się zachowywać,ale chyba starsze japońskie motorki tak miały i nie było problemów .Ogólnie to dość prosta robota,ale trzeba pamiętać,by tak ustawić koło,by było centrycznie wzgledem lag,a tarcza nie haczyła o lage,ani zacisk o szprychy
|
|
02-06-2016 19:46:53 |
|
1 osoba postawiła piwo Michał za ten post:1 osoba postawiła piwo Michał za ten post.
Motorowerzystka (06-02-2016)
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
|
|
|
29-07-2016 12:10:37 |