Ogar 200 1983 r.
|
Autor |
Wiadomość |
MotorniczY
Nowy
Liczba postów: 5
Imię: Patryk
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Ogar 200 1983 r.
Witam przychodzę do was ze zdjęciami, oraz krótką historią mojego Rometa!
W więc... Siedząc z bratem naprawiałem jego motorynkę. Nagle zadzwonił do mnie tata z świetną wieścią. Oznajmił mi, że kupił Rometa. Gdy wróciłem do domu w moich oczach ukazał się piękny, aczkolwiek zapuszczony Ogarek. Tata kupił go za 100 zł. Co prawda było na nim nauczepiane pełno kabli i pełno drutów to na drugi dzień przywróciłem go do prawidłowego porządku. Dodam, że ogar na początku nie odpalał. Wyczyściłem gaźnik i pojeździłem ten tydzień. Wymieniłem więc napęd. Muszę się przyznać, że na jednej z przejażdżek dałem mu ostro "w gar". Pękły pierścienie. Po rozebraniu okazało się, że była to bardziej wina samego tłoka, który miał zcięte zamki. Tego samego dnia kupiłem cylinder i przejechałem ok. 10 km. Po tym czasie spalił się kondensator. Konserwatywnie wyczyściłem całą prawą stronę silnika, zmieniłem przerywacz i wymieniłem kondensator. Sprzęgło się ślizgało, więc również je wymieniłem. Po złożeniu Ogar odpalił od "kopa".
Całe wakacje Ogarek przejeździł aż do dziś. Łapcie aktualne fotki. Teraz zamówiłem nową lampę i opony. Będzie trzeba zrobić przegląd, oraz go przerejestrować.
Trzymajcie tu aktualne fotki:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2016 15:13:51 przez MotorniczY.)
|
|
08-03-2016 15:11:45 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|