Komarek sąsiada by komarinho
|
Autor |
Wiadomość |
komarinho
długodystansowiec

Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Komarek sąsiada by komarinho
Witam wszystkich. Od bodajże 2 tygodni jeden z moich sąsiadów (gość wiekiem bardziej zbliżony do mnie - 25 lat) rozglądał się za czymś klasycznym do wożenia piwa ze sklepu. Byliśmy oglądać jednego komara, ale okazał się szrotem. Dowiedział się w pracy, że jakiś kumpel kumpla ma i pewnie sprzeda za grosze. Przydzwonił, pojechał, obejrzał i wziął - za 200 zł  Komar jest bez papierów, rocznik 1978, wygląda mi na 2351. Ogólnie to trochę lipa, ale nie chciałem go załamywać. Dostał go ze zdjętym cylindrem, założonym nowym tłokiem z pierścieniami, bez zabezpieczeń. W gratach jedynie jakąś nową linkę, i niekompletny zestaw uszczelek. Ogólnie pomalowany jest cały niestarannie, bo razem ze śrubkami miejscami  , jakąś brzydką zieloną farbą. Amorki ma od WSK, manetkę gazu oczywiście, łańcuch miał od WSK, więc muszę mu sprawdzić simmer zębatki... koła pomalowane a'la srebrzanką, instalacja to jakaś porażka, kable od tylnego światła idą na wierzchu a nie pod błotnikiem, no i ten rozebrany silnik. Wczoraj namówił mnie i poszedłem mu przy tym pogrzebać  Założyłem zabezpieczenia na tłok, które musiałem skracać, bo miałem starego typu i nie wchodziły w ten nowy tłok, poskładałem cylinder z głowicą, gaźnik. Generalnie robiłem to na słowo honoru i nie podejrzewałem że cokolwiek z tego wyjdzie, bo silnik wyglądał słabo. Luz na korbowodzie jest wyczuwalny, ale w granicach normy. No i za 2 kopnięciem odpalił. Supcio! Sąsiad planuje odrestaurować go, najpierw rozebrać, rzucić w piach i tak po kolei. Będę głównym stety lub niestety operatorem tego projektu. Cóż... oto to cudo
Mój Romet 100
Mój Romet Ogar 200
Moja MZ ETZ 150
|
|
28-02-2016 19:54:43 |
|
|
komarinho
długodystansowiec

|
|
28-02-2016 23:06:19 |
|
1 osoba postawiła piwo komarinho za ten post:1 osoba postawiła piwo komarinho za ten post.
joozek (02-29-2016)
|
komarinho
długodystansowiec

|
|
12-03-2016 17:51:37 |
|
|