Śpieszcie się wystawiać na OLX
|
Autor |
Wiadomość |
Jaro5
Praktykant
Liczba postów: 466
Imię: Jarek
Pojazd: Romet Pony
|
|
01-02-2016 02:05:26 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,609
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Śpieszcie się wystawiać na OLX
To powinien być osobny serwis, przyległy do forum, ale o prostej, chwytliwej nazwie nawiązującej do tego, co byłoby sprzedawane (proponowałbym ogólnie jednoślady, rowery, a nawet kible). Sam bym chętnie coś takiego zrobił, ale pojęcia o tym nie mam, a forum już jest w odpowiednich kręgach znane, i myślę, że to by mogło chwycić. Ogłoszenia byłyby darmowe, a zyski z wyróżniania ogłoszeń i, jeśli już by musiałyby być, reklam. Spróbować nie zaszkodzi, a nuż się uda.
|
|
01-02-2016 02:28:25 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
(01-02-2016 02:28:25)Dawdzio napisał(a): To powinien być osobny serwis, przyległy do forum, ale o prostej, chwytliwej nazwie nawiązującej do tego, co byłoby sprzedawane (proponowałbym ogólnie jednoślady, rowery, a nawet kible). Sam bym chętnie coś takiego zrobił, ale pojęcia o tym nie mam, a forum już jest w odpowiednich kręgach znane, i myślę, że to by mogło chwycić. Ogłoszenia byłyby darmowe, a zyski z wyróżniania ogłoszeń i, jeśli już by musiałyby być, reklam. Spróbować nie zaszkodzi, a nuż się uda.
Myślę że dobrze było by się ograniczyć do starych motocykli / motorowerów i starych rowerów, coś jak asortyment sprzedających na oldtimerbazarze / motoweteranbazarze.
Ale do tego musiał by być jakiś dobry skrypt a nie dziadostwo, często takie rzeczy kosztują i wymagają sporo pracy i doświadczenia.
|
|
01-02-2016 02:40:31 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
(01-02-2016 07:44:51)tipowg napisał(a): Toż mnie zaskoczył jak zobaczyłem tytuł postu.
Do momentu kiedy Allegro nie przejęło Tablicy był to dobry portal żeby coś sprzedać,kupić.
Po przejęciu wszystko się zmieniło, jedyny cel to zarobek.
A co do stworzenia portalu z ogłoszeniami to raczej nie można się skierować tylko do wąskiej grupy typu stare motocykle i inne pojazdy.
Wtedy mogło by nie pokryć kosztów samego utrzymania portalu.
Musi być szeroki wachlarz ogłoszeń żeby kategorie niszowe finansowo równoważyły się z tymi najpopularniejszymi.
A z drugiej strony wszystkie w miarę wpadające w ucho nazwy dotyczące handlu są już zajęte.
Serwis tablica był tylko i wyłącznie stworzony na zarobek twórców ale to normalne, sprawdź sobie cennik reklam na olx, 100 000 zł dziennie za swoje tło w stronie głównej.
Takie portale czerpią koło 70% zysków z reklam a te usługi premium to tylko dodatek.
Na możliwości forumowe jednak mimo wszystko najlepszym było by się skupić na motoryzacji, inaczej to będziemy mieć kolejną ale gratke, okazje xl, kupie-sprzedam.pl, ogłoszoneo i inne portale na których wieje pustkami i jest po kilka ogłoszeń w każdej kategorii, z czego połowa to są skupy.
Gdyby skoncentrować się na jednym, mieć dobrą nazwę to myślę że większa była by szansa dobrego startu.
(01-02-2016 10:14:05)nie_mientki napisał(a): (01-02-2016 02:18:17)kanilox napisał(a): Jakiś czas temu była jakaś taka forumowa giełda, nic z tego nie wyszło i nie ma się co dziwić, wyglądało to dosyć okropnie.
Zasponsoruj drużynę programistów i ogarniętego projektanta stron, wszystko do zrobienia.
Coś tam mogę dać, nie mówię że nie ale ktoś musi wyjść z konkretną inicjatywą.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2016 12:31:56 przez Kanilox.)
|
|
01-02-2016 12:30:46 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|