Jak uprosić rodziców na prawko AM?
|
Autor |
Wiadomość |
3DVirus
To
Liczba postów: 213
Imię: Marcel
Pojazd: Inny Romet
|
Jak uprosić rodziców na prawko AM?
Witajcie. Na początku odrazu mam prośbę, abyście nie hejtowali.. ale przejdźmy do sprawy. Moje miasto jest dosyć małe, do tego ja mieszkam na obrzeżach. Jak niektórzy wiedzą mam już moto. Problem jest z prawkiem AM. Za rok będę miał rocznikowo 15 lat, więc chciałem zrobić prawko. Pytałem sie rodziców czy dadzą mi zgodę, lecz oni na to nie. Po polach to mogę jeździć, lecz po ulicy to nie. Nie korzystał bym z niego na codzień, lecz na jakieś weekendowe wypady do lasu i może do Tesco xD Nie rozumiem tego, że ojciec płąci ubezpieczenie i go zarejestrował jak sam nim nie jeździ i nie będzie, a mi pozwala tylko po polach, gdzie prawko raczej jest nie potrzebne. Kazał mi też kupić nowe oświetlenie, itd. jak jego zdaniem i tak nie będę nim jeździł po ulicy... Sam powiedział że jeźdze ostrożnie. Proszę was nie śmiejcie się, bo to wg mnie nie jest śmieszne, tylko żałosne...
>>Mój OLX<<
Mój Ogar 900 <3 >>>KLIK<<<
|
|
30-01-2016 16:48:06 |
|
|
3DVirus
To
Liczba postów: 213
Imię: Marcel
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Jak uprosić rodziców na prawko AM?
Pieniądze mam prawie 3/4 potrzebnej kwoty. Prawko będzie mi potrzebne, bo po gimbazie mam zamiar iść do technikum (ale to nie ważne ), któe jest położone na drugim końcu miasta. W mieście nie ma korków, więc paliwa nie spale, a bilet miesięczny na MKS więcej kosztuje niż miesięczne wydatki na paliwo Co do umiejętności jazdy rodzice wiedzą jak sobie radzę, lecz jest problem : "bo to niebezpieczne". Przecież tu nie chodzi o codzienne pokonywanie 50 km lecz jazda do szkoły i od czasu do czasu dla przyjemności. Gdyby nie to, że wsadziłem jakieś 250 zł w moto, aby można było nim jeździć po ulicy (nowe żarówki, kierunki, elektryka, opony, itp.) to może i dałbym sobie spokój. Równie dobrze mogłem te pieniądze wydać na np. nowy monitor, który jest stary i zepsuty, a w dodatku żre dużo prądu. Nie rozumiem tego tłumaczenia, że po polach lub małych uliczkach to tak, ale żeby zrobić prawko to nie. Jak jadę po lesie to też mogę się wpie... w drzewo lub najechać na jakiś kamień i mieć wypadek.
>>Mój OLX<<
Mój Ogar 900 <3 >>>KLIK<<<
|
|
30-01-2016 20:30:15 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|