Charper składa charta czyli po trupach do celu
|
Autor |
Wiadomość |
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
15-01-2016 19:13:13 |
|
|
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
|
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu
nie słońcem. chciałem zakonserwować cyferblat,bo z jakością nadruku na nim jest co tu dużo gadac kiepsko. niestety substancja źle dobrana
Nic nie piszę bo mam problemy z gaźnikiem od Simsona, mianowicie na ssaniu chodzi dobrze ale po wyłączeniu ssania gaśnie. spodziewam się, że albo to wina rozpylacza, bo wstawiłem inny z czterema otworami, albo padł uszczelniacz na wale.
Akurat się wyspałem po robocie i zara ide robić.
a co do tłoka to zgadzam się, tak jakby miał przedmuchy. już pierścienie brzęczały bo był próg ale z nagaru. pewnie właśnie on powodował przedmuchy. generalnie ostatnio jechałem w -5 około 60 na godzinę i jak dotknąłem cylindra żeby się ugrzać to nie był jakoś cholernie gorący. po 5 minutach można było go dotknąć na dłuższą chwilę.
w silniku wymieniłem uszczelkę karterów, oczywiście wstawiłem oryginalną ale świeżą, takie kółko, na którym pracuje kosa zmiany biegów, oring wałka startera, kosz sprzęgłowy razem z zębatką na wale, no i pewnie do tego dołączą uszczelniacze na wale jeśli sprawa z gaźnikiem się nie wyprostuje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2016 17:49:37 przez charper.)
|
|
16-01-2016 17:41:08 |
|
|
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
|
RE: Charper składa charta czyli po trupach do celu
olałem gaźnik od Simsona. pewnie przez luzy na przepustnicy było tak, że miał lekko podwyższone wolne obroty, a jak chciałem je obniżyć to zaczynał pracować niestabilnie i zdechł. założyłem więc binga, zalałem olej, naprawiłem przedni czujnik stopu, który nie przewodził i na razie tyle.
zapomniałem dodać, że w silniku wymieniłem śruby, które były już obrobione, założyłem specjalne dłuższe nakrętki mocujące głowicę, wymieniłem koło łańcuchowe przy silniku. zębatk przy kole i łańcuch też były ostatnio wymienione)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2016 20:45:16 przez charper.)
|
|
16-01-2016 20:43:34 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
|
|