Podobno Pegaz
|
Autor |
Wiadomość |
krystian
Nowy
Liczba postów: 51
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Pegaz
|
RE: Podobno Pegaz
części w silniku sie zmieściły pytanie czy jak wypiaskuje głowice to strzele sobie w kolano, nie będzie się bardziej grzał, a może wręcz przeciwnie poprawi się chłodzenie?zastanawiam sie nad tym bo co?? bo srebrzanka!! no i bije się z myślami, czy jak już wypatroszyłem silnik i wiem jak go poskładać to czy wymieniać wał czy wystarczy, że wymienię tylko tłok bo z jednej strony chciałbym żeby Pegi została jak najbardziej fabryczna, a z drugiej chciałbym też nią trochę pojeździć.
no i znowu temat srebrzanki jaki macie pomysł na tą "trąbkę" jak to moja córka nazwała da się to pochromolić jeszcze raz?
|
|
05-01-2016 02:29:53 |
|
|
Mariusz
Uczeń
Liczba postów: 213
Imię: Mariusz
Pojazd: Inny
|
Chromowanie starego tłumika? Niee
Tłumik możesz nowy zamówić u gościa http://www.motory.hg.pl/
szkoda dawać stary.
Głowicę można lekko wypiaskować ale delikatnie. Ja tak robiłem w komarku. Oczywiście lepiej jest oddać głowicę do szkiełkowania.
|
|
05-01-2016 09:14:42 |
|
|
krystian
Nowy
|
Mariusz, a masz może jekieś zdjęcie tej wypiaskowanej głowicy? mam możliwość wypiaskować samemu i w tą stronę bym poszedł, myślę dać frakcje piasku 1-2mm wtedy były by większe wżery i wieksza powierzchnia do oddawania ciepła z czym podobno Pegi miała problem.
VRka
góra dół jest ok, trochę się gibie przód tył, ale to tylko odrobinkę, no i co zrobić z łożyskami, nie chrupią, nie mają luzów, kompresorem rozkręciłem je aż gwizdały ale każdy tu na forum pisze, że jak się kartery rozpoławia to łożyska obowiązkowo do wymiany, ile w tym prawdy?
|
|
05-01-2016 15:49:40 |
|
|
krystian
Nowy
|
tipowg
Prawda jest taka ze moga smigac jak rowniez moga zaraz pasc. Tego nikt nie wie. Komplet lozysk i uszczelniaczy to okolo 60 zl. Czy warto dla tych pieniedzy zyc w niepewnosci?
uszczelniacze powymieniałem bez sentymentu ale łożyska made in poland, na made in thailand już troszkę żal. mówią: "nie ma rydzyka, nie nie ma zabawy"
|
|
05-01-2016 17:15:49 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|