Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet ogar 900 mocno kopci
|
Autor |
Wiadomość |
3DVirus
To
Liczba postów: 213
Imię: Marcel
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet ogar 900 mocno kopci
(28-12-2015 22:43:34)Rafku napisał(a): Będę się czepiał
Może to wydawać się dziwne, ale odkąd zmieniłem Mobila, na Motula w moim crossie (ten sam silnik, z tym że o większej pojemności) to stąd ni z owąd końcówka tłumika po przejażdżce nie miała żadnego czarnego nagaru, jak to było w przypadku Mobila, i nie było za mną białej chmury kiedy dałem w palnik.
Z tym, że na początku roku silnik dostał całą nową górę, to pewnie też ma jakiś wpływ. Ja w sumie bym się nie bawił w jakieś uszczelniacze, tylko wymieniał górę i jak człowiek to docierał, z mojego zestawu jestem zadowolony, moto pali od strzała, nie kopci na niebiesko jak wcześniej, tylko musisz pamiętać, że nowa głowica to nie znaczy że nie trzeba wyregulować luzu zaworowego a tym bardziej rozrządu.
Cała głowica była wymieniana rok temu. Zawory były nowe i możliwe że teraz się dotarły i trzeba je od nowa wyregulować. Mam pierścienie zapasowe to założe a przy okazji kupie uszczelniacze zaworów i wymienie olej na nowy. Jak coś będę pisać tu o moich postępach.
>>Mój OLX<<
Mój Ogar 900 <3 >>>KLIK<<<
|
|
28-12-2015 23:21:20 |
|
|
3DVirus
To
Liczba postów: 213
Imię: Marcel
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet ogar 900 mocno kopci
(29-12-2015 16:22:19)Latos napisał(a): Rok temu to bardzo względna jednostka - mogłeś zrobić tysiąc km, albo 10 tysięcy. Zależy w jakich warunkach jeździłeś, jak silnik był eksploatowany, jak docierany, czy rozgrzany przed jazdą, czy nie przegrzewany. Jak nam opowiesz to co napisałem ze szczegółami to prawdopodobnie wszystko będziemy wiedzieć. I na czym polegała offroadowa jazda, ciśnięcie na maxa czy tylko przejażdżki po lesie, jakieś podjazdy, palenie kapora itp.
Zrobiłem nim jakieś 400 km od początku gdy go miałem. Silnik był tak troszkę katowany, może 3 razy. Docierałem go przez jakieś 2 miesiące. Nie przegrzewałem go, bo cross kloegi był 2 razy cieplejszy niz mój. Jeździłem raczej po drogach polnych.
>>Mój OLX<<
Mój Ogar 900 <3 >>>KLIK<<<
|
|
29-12-2015 18:48:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|