Simson S51 Enduro 1991
|
Autor |
Wiadomość |
Jaro5
Praktykant
Liczba postów: 466
Imię: Jarek
Pojazd: Romet Pony
|
|
28-12-2015 13:08:32 |
|
|
Jaro5
Praktykant
Liczba postów: 466
Imię: Jarek
Pojazd: Romet Pony
|
|
28-12-2015 14:33:45 |
|
|
godzix
Praktykant
Liczba postów: 398
Imię: Łukasz
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Simson S51 Enduro 1991
Zapłon jest elektroniczny, poznałem po czerwonej kostce na statorze, żarówki są 6V, tak więc troche lipa ;/, ale można to przerobić Na module nie jest podpięty tylko jeden kabel, bodajże 3 od lewej, i jakiś jasno żółty kabel pałęta się po schowku. Filtr powietrza troche przybrudzony, muszę go wyczyścić. Silnik ma dużą kompresje, spala dobrze, tylko dziwnie pracuje na tym gażniku 16-N-1-12. Bodajże Bing 16 jest dobry, i 16-N-1-11 Po puszczeniu kierownicy lekko kręci w prawo, ale to przez to, że z tyłu jest na napinaczach koło przesunięte bardziej w złą strone. Spuściłem też paliwo, bo to co tam było przerosło moje oczekiwania Niby mieszanka z olejem stihla, a było brązowe, i nie pachniało jak benzyna
|
|
28-12-2015 20:45:17 |
|
|
godzix
Praktykant
Liczba postów: 398
Imię: Łukasz
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Simson S51 Enduro 1991
Żarówki wszędzie są 6V ;/ Wymieniłem stacyjkę, poeksperymentowałem z kablami, i wróciło gaszenie :3 Ładowania dalej nie ma ;/, albo jest tylko miernik mi nie działa, ponieważ jak dotkne palcem to kopie, a jak dołoże czujke miernika to iskrzy. Dziwne, bo kolory kabli się nie zgadzają ;/ Np. wg. schematu na Elektronika 6V z silnika miał wychodzić czerwony kabel, który miał iść do modułu na 1 pozycje, no i jak tak zrobie, to nie ma iskry, dopiero jak podłącze czarno brązowy kabel, też wychodzący z silnika :x Simaczek ma moc, tylko sprzęgło coś kuleje - w sensie, jak wrzuce bieg, i będe trzymał dzwignie sprzęgła zacisniętą, to nie zatrzymam kołem, bo simka już hamuje. Za to jak podkręce linke, to z kołem jest git, ale wtedy kopniak się ślizga, i sprzęgło strasznie wysoko bierze. Przy ruszaniu trzeba dać troche po garze Światła mam mocniejsze jak w Ogarze 900 O.o Z tyłu jest chyba tylko za mocna żarówka, bo świeci tak mocno, jakby to była 25W ;x
|
|
29-12-2015 20:41:43 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|