Muzyczka w tle w filmie
|
Autor |
Wiadomość |
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
Muzyczka w tle w filmie
Hej, mam kilka filmików z prac i chciałbym podłożyć tło dźwiękowe jakoś, nie wiem jak bo nigdy nie zajmowałem się tym, więc zielonego pojęcia nie mam jak się to robi
Wiadomo jak to w robocie, jeden gada, jeden bluzga, ja głosu radiowego też nie mam, a to załączy się spręzarka, a to coś szumi. No po prostu
Czy ktoś umie takie rzeczy i wytłumaczy jakim programem, jak najprościej to zrobić, chodzi o to zeby tylko zamaskować oryginalny dźwięk, można go wyciszyć
Skoro na YT są miliony filmów z podłożonym dźwiękiem to trudne to być nie może pewne
Dla pomocników podziękowania i piwka lecą
|
|
27-12-2015 22:57:32 |
|
|
TheNight
Technik
Liczba postów: 904
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Muzyczka w tle w filmie
Polecam Camtasie studio 7 / 8
Po ściągnięciu masz darmową 30 dniową wersje próbną ( wszystkie opcje są dostępne )
Wchodzisz w program otwierasz nowy projekt.
Przerzucasz materiał filmowy i muzyczkę do programu
Film przerzucasz na oś czasu po czym klikasz na głośniczek nad osią czasu
Wtedy suwakiem obniżasz wartość ścieżki dźwiękowej filmu
A na końcu przerzucasz muzyczkę na oś czasu i ewentualnie przycinasz
Jak coś to pisz priv
*Tuning/Usprawnianie Silników 2T
*Remonty generalne silników 2T/4T
Mój Chart 50/5
Derbi Senda 70/7/3M w akcji
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2015 23:19:09 przez TheNight.)
|
|
27-12-2015 23:19:01 |
|
1 osoba postawiła piwo TheNight za ten post:1 osoba postawiła piwo TheNight za ten post.
raterro (12-28-2015)
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
(27-12-2015 22:57:32)Błażej napisał(a): ja głosu radiowego też nie mam
Ja mam na ten przykład radiową urodę.
A yt nie ma opcji wtopienia podkładu muzycznego? W czasach popularności pokazów zdjęć na99% było takie coś.
|
|
28-12-2015 02:14:46 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
28-12-2015 16:07:08 |
|
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
raterro, ja na win 8 mam movie makera z linku poniżej i wszystko jest ok
Windows movie maker, do pobrania tu: http://www.dobreprogramy.pl/Windows-Movi...11546.html - polecam z linków bezpośrednich. Po zainstalowaniu i włączeniu w zakładce "Przechwyć obraz wideo" wybierz "importuj obraz wideo", wybierasz filmik. Potem podzieli się na klatki (lub nie) i będzie widoczny po środku ekranu (tak jak na fotce):
Klikasz na klatki i przeciągasz do okienek na samym dole. Możesz od razu dać "importuj audio lub muzykę". Później klikasz "pokaż oś czasu". Tam wybrany podkład muzyczny przeciągasz na drugi pasek na sam początek. Potem klikasz na "ustaw poziomy audio" (ta mała ikonka przypominająca linijkę w pasku na dole na samym początku) i przesuwasz suwak tak jak na zdjęciu:
Po tym możesz zobaczyć jak wyszło na wyświetlaczu po prawej.
Na koniec w zakładce "zakończ pracę z filmem" klikasz "zapisz na moim komputerze", piszesz tytuł i wybierasz miejsce zapisania filmiku. Dalej wybierasz jakość, możesz dać najlepszą zalecaną jakość lun wybrać samemu, szczegóły każdej wybranej pozycji będą się wyświetlać na dole, tak jak na fotce:
Później klikasz "dalej" i będzie zapisywał film
Zapomniałam o czymś Gdyby piosenka była dłuższa niż film, możesz ją skrócić, w tym celu przesuwasz na sam koniec suwak dolnego okienka. Gdy widać koniec piosenki, kursorem najeżdżasz na koniec aż pojawi się taki czerwony znaczek. Wtedy klikasz i ciągle trzymając, przesuwasz do miejsca gdzie kończy się film, to wszystko. Mam nadzieję że mój opis Ci pomoże
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2015 19:44:51 przez Motorowerzystka.)
|
|
28-12-2015 19:30:13 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|