Następny Rompsztet MrF4k'a
|
Autor |
Wiadomość |
zbydrze
Rometowy elektro-elektronik
Liczba postów: 820
Imię: Zbyszek
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Następny Rompsztet MrF4k'a
Tak troche powrócę do starszych postów:
No rzeczywiście w tym garażu to musi być naprawdę ciepło teraz
A te kable od prostownika to test instalacji był?
A z zębatką, to ja miałem też problem przy Komarze... Jak się wkurzyłem, to powkręcałem na siłę śruby twardości 8,8, na to nakrętki te żółte, i nakrętki zwykłe, samokontrujące i jeszcze inne co tam miałem. każdą śrubę zrobiłem innym sposobem (mam tylko 3 śruby) jedną dałem na sprężynowej podkładce. Wszystko poskręcałem dobrym ruskim kluczem aż się koło zgniotło i lekko "zamieliły". Teraz jest git
A tak to śruby się wykręcały, wypadały, gięły się o wahacz itp. aż w końcu zębata spadła
Rzadko wchodzę, rzadko odpisuję
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2012 02:34:48 przez zbydrze.)
|
|
14-02-2012 02:33:56 |
|
|
MrF4k
Daaaawwccaa
Liczba postów: 5,136
Imię: Karol
Pojazd: Romet Chart
|
(14-02-2012 02:33:56)zbydrze napisał(a): Tak troche powrócę do starszych postów:
No rzeczywiście w tym garażu to musi być naprawdę ciepło teraz
A te kable od prostownika to test instalacji był?
A z zębatką, to ja miałem też problem przy Komarze... Jak się wkurzyłem, to powkręcałem na siłę śruby twardości 8,8, na to nakrętki te żółte, i nakrętki zwykłe, samokontrujące i jeszcze inne co tam miałem. każdą śrubę zrobiłem innym sposobem (mam tylko 3 śruby) jedną dałem na sprężynowej podkładce. Wszystko poskręcałem dobrym ruskim kluczem aż się koło zgniotło i lekko "zamieliły". Teraz jest git
A tak to śruby się wykręcały, wypadały, gięły się o wahacz itp. aż w końcu zębata spadła
no wiesz wtedy jak to robiłem to słońce świeciało i nie było wtedy tak źle w garażu a on jest po środku i jest najcieplejszy. Choć jak będą takie mrozy to sie do babci do garażu przeniose ogrzewanego d;
Tak te kable od prostownika to był test instalacji bo obecnie aku leży w domu bo nie bede montował na takie mrozy. Robiłem test instalacji bo jak przekładałem widełki to przepinałem instalacje i coś nie tak było bo kierunki nie działały ale jest już oki
z tą zębatką to tak samo mam śruby mi sie odkręcają i mi sie gną o wahacz ale moze jak do robie w końcu tą blaszke to może bedzie ok bo jak jest skręcam nakrętkami ze środka to sie nakrętki odkręcają. Raz mis ie odkręciło to zablokowały sie w szczękach hamulcowych
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
|
|
14-02-2012 10:36:44 |
|
|
MrF4k
Daaaawwccaa
Liczba postów: 5,136
Imię: Karol
Pojazd: Romet Chart
|
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
|
|
14-02-2012 19:40:53 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|