Podobno Pegaz
|
Autor |
Wiadomość |
krystian
Nowy
Liczba postów: 51
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Pegaz
|
|
04-12-2015 21:36:52 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Podobno Pegaz
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
05-12-2015 00:56:20 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
krystian (12-05-2015)
|
joozek
senior
|
Całego pomaluj w tą czerwień, a na czarno dodatki; nóżka centralna, podnóżki, osłona łańcucha i osłony ramy. Najlepiej proszkowo.
Co do tulejek ramy - od tylnego wahacza, oczywiście wymienia się. Jest okazja napawać to przetarcie migomatem, a następnie rozpiłować na wymiar. Ja dodatkowo, dorobiłem na zewnątrz pierścień z nierdzewki, a same tulejki z teflonu, a te metalowe i samą oś z nierdzewki - te u góry zdjęcia.
|
|
05-12-2015 12:12:27 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
Semmao (12-05-2015)
|
joozek
senior
|
No proszę, tylko napisałem i już zrobione Brawo
Te blaszki to do mocowania torebki narzędziowej, jedna do ramy, druga do środka torebki. W moim 750 - 1974, jest rama od 710 i ta blaszka nie była spawana. Co do tulejek, napisałem, dorabiam nie kupuję żadnych chińskich badziewi.
|
|
05-12-2015 21:40:35 |
|
|
joozek
senior
|
Chromowanie obręczy ok 150 zł, z tym że ja sam wszystko przygotowuję.
Te obręcze co widzisz na moim Pegazie, nie są oryginalne, są włoskie lub hiszpańskie - nie pamiętam kupiłem kiedyś w jakimś sklepie internetowym. Teraz zaczynam robić Polo, koła też 16" i już ich nie znalazłem. Robię więc na oryginałach, szprychy z Częstochowy.
|
|
06-12-2015 13:15:52 |
|
|
krystian
Nowy
Liczba postów: 51
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Pegaz
|
dzis dalem ciala i to po calosci wydmuchalem 2 wiadra piachu na wypiaskowanie ramy, a wystarczylo podgrzac i szpachelka z grubsza zeskrobac a piachem dokonczyc. no nic, jutro bedzie lepiej.
scierniwo sie suszy
pozniej na wstrzasarke
podzial na 3 frakcje
i do piaskownicy
lokalny reperownik obiecal mi ze mi kola wycentruje ale nie wiem czy jest sens stare obrecze zakladac jak na allegro po 30zl za sztuke nowe, ladne, chromowane chodza, szprychy widzialem po 2zl czyli wychodzi mniej niz za pochromowanie starych ale jeszcze jakas dobra fraszke trzeba bedzie reperownikowi za centrowanie dac czym bak wyczyscic? ma ktos manetke od gazu do tego mojego srajcygla? albo chociaz zdjecie jak powinna wygladac
|
|
07-12-2015 23:08:28 |
|
|
joozek
senior
|
Akcja piaskownica trwa brawo
Jak się zdecydujesz na te obręcze po 3, 4 dychy to sprzedam Ci do nich szprychy chromowane, dużo taniej niż po 2 zł szt Manetkę gazu dostaniesz gratis
Jak coś to pisz PW
|
|
07-12-2015 23:14:43 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|