Romet Ogar 200 by komarinho
|
Autor |
Wiadomość |
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
07-11-2015 13:54:29 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
|
|
08-11-2015 14:41:29 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
|
|
15-11-2015 18:44:15 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
|
|
15-11-2015 19:42:08 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
|
RE: Romet Ogar 200 by komarinho
Witam ponownie! Tak jak mówiłem, wziąłem się za poszukiwania baku - chciałem dostać przede wszystkim taki, żeby nie miał wgniotek, nie był przegnity, przesadnie zniszczony w środku, miał dobry gwint, niespawany uchwyt - i to wszystko udało się Co więcej, dostałem nawet bak w tym samym kolorze, z lepszą powłoką lakierniczą niż mój obecny. To wszystko dzięki Kaniloxowi, i jego czujności, kiedy zorientował się szukam takiej części. Z tego miejsca pozdrawiam i polecam jego i jego firmę "motokam" za profesjonalny kontakt, przesyłkę, i jakość części Dzięki temu że element ten dostałem w tym samym lakierze, nie będę musiał na gwałt go malować, żeby go założyć (co i tak kiedyś planuję, razem z resztą motoroweru). Cóż, co więcej. Rozebrałem gaźnik dziś i chyba tyle, miałem 15 minut wolnego żeby zanieść sb paczkę do warsztatu i przy okazji zobaczyłem co w silnikowym gardle słychać. Czeka mnie czyszczenie, szukanie blaszki trzymającej iglicę (przepustnica wyszła bez iglicy, która została w gaźniku)... Wszystkiemu nie zdążyłem się przyjrzeć, narazie gaźnik jest tylko rozkręcony i wyciągnięty z motoroweru. Powoli będzie się coś dziać. Nowy bak czeka trochę czyszczenia w środku. Dobra.. łapcie zdjęcia
Dla porównania zdjęcie, jak dokładnie wygląda mój stary bak, z zaprawkami
I rozebrany gaźniczek Nie był czyszczony odkąd mam ogara i chyba widać po jego czystości, że trochę już paliwa przepompował. Jakieś 3k km chyba.. Trzeba go wygotować, i porządnie przedmuchać
Mój Romet 100
Mój Romet Ogar 200
Moja MZ ETZ 150
|
|
18-11-2015 22:44:19 |
|
|
komarinho
długodystansowiec