Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Sport 89'
|
Autor |
Wiadomość |
Crisso
Nowy
Liczba postów: 109
Imię: Karol
Pojazd: Inny Romet
|
|
10-06-2015 19:22:54 |
|
|
Crisso
Nowy
|
RE: Romet Sport 89'
Witam,
Czekał, czekał, aż się doczekał... . Po długich przygodach wreszcie przedstawiam finalny efekt mojej pracy nad Sportem:
Szczegółową galerię znajdziecie tutaj:
Romet Sport Finał
Dodatkowo pozwoliłem sobie zrobić kilka zdjęć porównawczych "przed" i "po":
Rower został ukończony przed wakacjami ale nie było czasu, żeby zrobić obiecaną sesję zdjęciową (mam nadzieję, że kiedyś się uda). Dlatego w końcu zabrałem na spacer rower i mojego "głupiego jasia" i takie są tego efekty.
Poniżej "specyfikacja" mojego egzemplarza:
Rama: Romet Sport rocznik 89', stal, rozmiar 580, malowana proszkowo
Widelec / Stery: Romet
Kierownica / mostek: Romet, aluminium
Suport: Romet, drążony, stal
Blaty: Romet, 50 / 46, aluminium
Wolnobieg: Romet, stal, 5 biegów, 14 / 22
Przerzutka przód: Romet
Przerzutka tył: Jóka
Manetki: przód Romet, tył Favorit
Łańcuch: Romet
Hamulce: Romet, aluminium
Klamki: Romet, aluminium
Obręcze: Romet, 18 x 630, aluminium, 32 szprychy
Piasty: Romet, aluminium, 32 szprychy
Siodło: Romet
Pedały, noski: JAR, aluminium / stal
Szprychy: CN Spoke Silver
Opony: Schwalbe HS 159, 27 x 1 i 1/4
Owijka: Fizik Superlight Glossy Black
Jak widać nie wszystko udało się w oryginale. Szprychy wymieniłem na nowe, bo zmieniła mi się w trakcie odbudowy ilość (miałem koła i piasty na 36 otworów), a tym samym długość. Poza tym chcę jednak na nim czasem pojeździć, stąd szprychy "mocniejsze" niż w oryginale. Nie znalazłem opon z "epoki" w stanie NOS lub przynajmniej w dobrym, dlatego na razie jest Schwalbe (zakładam, że lepsze to niż Kenda ). O owijce nie wspomnę.
Na tym koniec / początek przygody ze Sportem. Dużo się przy nim nauczyłem (o tym kilka postów wyżej ), z portfela też zniknęło parę złotych . Teraz tylko czekać na kolejny sezon. A tymczasem działam z kolejnymi klasykami...
Pozdrawiam
|
|
05-11-2015 00:03:03 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Crisso za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Crisso za ten post.
DaFiX (11-05-2015), Kubaa (10-03-2017)
|
Crisso
Nowy
|
RE: Romet Sport 89'
No i cóż... Widzę, że na tym forum bez Jaguara / Huragana nie podchodź. Wiem, że temat "rozwlókł się" na ładnych kilka miesięcy ale po zamieszczeniu finalnego efektu nikt się specjalnie Sportem nie zainteresował. Pewnie dlatego, że na rurach od wodociągu oraz że został pomalowany proszkowo . Tak czy inaczej jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy pomogli przy odbudowie radą i dobrym słowem .
Pozdrawiam
|
|
18-11-2015 17:32:26 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|