Tym razem bez brandzlowania pod ramy w papierkach. Wczoraj przytargałem na wpół kompletnego Jaguara, który sobie leżał 30, albo i więcej, lat i od nowości nie był używany. Właściciel go jakoś niefortunnie rozłożył i pare części pogubił.
Przywiozłem więc to - na haku bite 103631 albo 103831. Bidon ZZR, chyba nigdy nie wyjmowany, bo aż sie zdeformował. Koła nowe, oryginalne.
W jednym mieszkaniu mam to:
A w drugim łańcuch, szytki (szołkowy, więc raczej kupie te zwykłe ruskie), mostek i jakąś przerzutkę. Wszystko oczywiście nowe i rometowskie, oprócz oczywiście ruskich szytek.
Będzie jeszcze kierownica w papierku, podkładki, sztyca z jarzemkiem. Powinny też sie znaleźć nowe pedały (te z ząbkami, czy kopie Campy?) i kompletna korba z suportem.
Najgorzej będzie z przerzutkami, bo w końcu nie wiem, czy dawać Favorit PWB czy jakieś inne. No i siodło - Elina? Mogę zapomnieć o takim w stanie NOS.
4 użytkowników postawiło piwo Crimson Ghost za ten post:4 użytkowników postawiło piwo Crimson Ghost za ten post. nonameuser1 (10-30-2015), Paweł13 (10-31-2015), Pinio (10-30-2015), Przemi998 (10-30-2015)
(30-10-2015 14:23:31)Crimson Ghost napisał(a): Najgorzej będzie z przerzutkami, bo w końcu nie wiem, czy dawać Favorit PWB czy jakieś inne. No i siodło - Elina? Mogę zapomnieć o takim w stanie NOS.
Elina to chyba w grubych wersjach było a jak będzie full Romet/Favorit to siodło jakieś ori kasztaniaste bym dawał Przerzutki jakikolwiek Favorit, byle nie Romet hehe
Gratulacje nabytku!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2015 14:34:36 przez nonameuser1.)
Przecież dokładnie to Ci napisałem, ZZR robił(zresztą tak jak i favorit) siodła na niemal identycznych stelażach co Brooks, był jednak z o wiele cieńszej skóry przez co większość z nich z powodu rozciągnięcia dziś nie nadaje się do użytku.
No ale to błąd. Należy sie sugerować oryginałami a nie jakimiś dziwnymi restauracjami. Takie siodła były w pierwszych jagach i hurkach a nie takich późnych jak Bartka. Tu albo siodło z ceraty, albo zamszowe romet, albo coś co wsadzali z exportu. Pisze to do innych bo Bartek wie co dać.
Co do przerzutek to PWB są wczesne chyba nawet lata 60, a ten jag późny, raczej więc jakieś późne favority, bo rometowskie to szrot. O takie coś:
Albo chyba też szimano eagle czy joka by podeszło.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2015 17:47:27 przez nonameuser1.)
Nie, ja nie wiem, dlatego sie pytam Ja się na jagach przecież nie znam, to nie moja działka.
Kolega Kacper z grubej rury podrzucił mi fote jak ten rower powinien wyglądać i już nie mam żadnych wątpliwości. Oprócz dwóch - przerzutka przód romet czy favorit i co to za siodło?
Okazuje się, że mam też taką owijkę, kolejny element odhaczony.
30-10-2015 19:07:14
1 osoba postawiła piwo Crimson Ghost za ten post:1 osoba postawiła piwo Crimson Ghost za ten post. DaFiX (11-01-2015)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.