Ciągle powtarzające się pytania....
|
Autor |
Wiadomość |
axelbenq
Óczeń
Liczba postów: 242
Imię: Aleksander
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Ciągle powtarzające się pytania....
Wg. mnie owszem wałkowanie n-ty raz tego samego bywa irytujące, jednak istotą istnienia for jest konwersacja, wymiana poglądów, uczestniczenie w życiu forum. Sprowadzanie wszystkiego do "było, szukaj" często zniechęca do dyskusji, zainteresowania się forum w dłuższej perspektywie, i na pewno nie przyczynia się do zwiększania liczby użytkowników, z czym ostatnio jest raczej regres niż progres...
|
|
31-10-2015 02:01:30 |
|
5 użytkowników postawiło piwo axelbenq za ten post:5 użytkowników postawiło piwo axelbenq za ten post.
Dawdzio (10-31-2015), jurek_j (10-31-2015), KeiSangi (10-31-2015), Pitersen (10-31-2015), raterro (10-31-2015)
|
Pitersen
Uczeń
Liczba postów: 142
Imię: Piotr
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Ciągle powtarzające się pytania....
(31-10-2015 02:01:30)axelbenq napisał(a): Wg. mnie owszem wałkowanie n-ty raz tego samego bywa irytujące, jednak istotą istnienia for jest konwersacja, wymiana poglądów, uczestniczenie w życiu forum. Sprowadzanie wszystkiego do "było, szukaj" często zniechęca do dyskusji, zainteresowania się forum w dłuższej perspektywie, i na pewno nie przyczynia się do zwiększania liczby użytkowników, z czym ostatnio jest raczej regres niż progres...
Zgadza się, jednak w niektórych przypadkach napisanie nowego posta o tej samej tematyce jest niewystarczające gdyż osoby na forum są różne jedni się znają i umieją podpowiedzieć "co w trawie piszczy" a inne po prostu piszą bzdury i wtedy taka "zielona osoba" nie bardzo wie kogo słuchać, oczywiście są jakieś schematy czy instrukcje napisane przez osoby kompetentne i są one pomocne ale nie zawsze dla wszystkich proste i zrozumiałe. Myślałem bardziej nad tym żeby tym tematem zachęcić osoby które mają chęci i czas aby pomogły tym nowym osobą w pierwszych krokach, bo łatwiej jest kiedy ktoś jest obok i ci wytłumaczy co i jak i dlaczego nie działa niż czytać dwie strony tekstu z którego możesz nic nie wykorzystać.
|
|
31-10-2015 13:10:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|