BMW E30 316 Touring
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_j
Technik
Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: BMW E30 316 Touring
Polonez Caro Plus, 1.6GLI, moc 75KM, masa własna ~1150kg. Męczy się?
Polonez Caro, 1.9GLD, moc 70KM, masa własna ~1200kg, zawyżona nieco. Męczy się?
PF 125p 1300, silnik odprężony, moc 65KM, masa własna ~1000kg. To to pewnie umiera?
Żuk, S-21, pojemność 2100, moc 70KM, albo w sumie dolniak, 54KM, masa własna ~1400kg. To to pewnie nawet nie chce odpalać na myśl o zbliżającej się katordze.
Co rozumiesz pod pojęciem męczy się? Że silnik się przegrzewa? Że układ korbowo-tłokowy jest na tyle przeciążony, że pada w mig?
Każdy by chciał zapier...cza. Tylko na co koni kupa, gdy kierownik dupa. Mi większą satysfakcję sprawiło zerwanie przyczepności w wózku akumulatorowym Melex, niż jak kiedyś upalałem e36...
|
|
27-10-2015 00:01:05 |
|
2 użytkowników postawiło piwo jurek_j za ten post:2 użytkowników postawiło piwo jurek_j za ten post.
175mateusz (10-29-2015), Norbi96 (10-27-2015)
|
Lagoon
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 575
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: BMW E30 316 Touring
Ooo, z tym napędem na przód to mnie zraniłeś teraz
Auto musi mieć taką moc, żeby traciło trakcję na 3 biegu. Co nie, Taśma?
Za pół darmo to jeśli będzie jeździć to juz jest dobrze, a przy takim stanie rzeczy to osiągi chyba schodzą na drugi plan. Ciężko to ocenić po zdjęciach, ale do jazdy to bym nie kupił. Ewentualne naprawy przerosną jego wartość, chyba że cudownie okaże się, że nic nie klęknie przy najbliższej okazji.
A co do radości, że za tak marną kwotę ma się BMW...Rzeczywiście powód do dumy Oczywiście bez urazy, bo widzę że autor nie kupił auta typowo, jak to się z francuskiego mówi, "dolansu", tylko z normalnych powodów. Powodzenia w renowacji
Już nie chcę żadnych pilarek
Witam!
Zrobię dobrze cylindrom. Zainteresowany?Pisz PW!
https://www.facebook.com/porting.studio/
|
|
27-10-2015 21:02:09 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|