Jak mam to dziadostwo sciągnąć!?
|
Autor |
Wiadomość |
marcodado
Uczeń
Liczba postów: 315
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
RE: Jak mam to dziadostwo sciągnąć!?
Szczerze powiedziawszy sklepowe ściągacze ze śrubą m10 o twardości 5.8 to jest lipa jak cholera. Minimum śruba 10.9 i to nie jakaś dycha tylko minimum DROBNOZWOJOWA m14. Ja dorobiłem sobie ściągacz sam znalazłem nakrętkę, która nakręciła się na gwint stożka, grubościenną rurkę o dł. ok 4 cm przyspawałem do tej nakrętki o a na drugi koniec rurki przyspawałem mocną nakrętkę (stosowaną do przykręcania kół) ona ma chyba m18x1.5, śrubę zastosowałem z zestawu ściągaczy do magneta. Ważne jest to, aby śruba nie miała na końcu stożka, bo rozsadzi momentalnie gwint na wale i dopiero kaplica. Musisz albo dorobić sobie taki konkretny ściągacz jak ja, albo zakupić oryginalny. Bo 2 ramiennym/3ramiennym ściągaczem łapiąc za cały kosz nie masz szans tego ściągnąć, też próbowałem..
AHA, byłbym zapomniał, stożka się nie nabija na wał, w żadnym wypadku. Umiejscawia się go tylko i wyłącznie poprzez mocne dokręcenie nakrętki, można to robić przed założeniem dekla, podkładając coś między stożek a nakrętkę na wale.
Każdy łańcuch jest tak mocny, jak jego najsłabsze ogniwo.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2015 12:58:50 przez marcodado.)
|
|
03-10-2015 12:55:13 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|