Simson S51 Comfort 1989
|
Autor |
Wiadomość |
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
14-08-2015 23:43:17 |
|
|
mlody191
Mechanior
Liczba postów: 840
Imię: Damian
|
RE: Simson S51 Comfort 1989
(14-08-2015 22:28:20)theogarowiec napisał(a): To nie comfort comfort to inna bajka Licznik 100 km/h, obrotomierz, malowane pokrywy (NIE W KAŻDYM EGZEMTLAŻU!!!) Amortyzatory enduro, czujnik stopu przedniego hamulca, czujnik tylnego hamulca przy łożu silnika (dzwignia hamulca miała dwa wcięcia na sprężynki) 12v, błotniki malowane w kolor, itp. Lampa przednia była w zależności od rocznika.
MOZE I nie comfort ale
Licznik będzie, Obrotek też, pokryw nie będę malowal tylko polerowal, amorki piękne są aktualne(nowe), czujnik stopu przedniego hamulca jest w dodatku sprawny, tylni jest z dwoma wcięciami, 12v jest, błotniki bedo jakie so, lampa przednia? hmmm nie rozumiem twojej wypowiedzi
(14-08-2015 23:43:17)JGNZM napisał(a): Ma zapłon elektroniczny? Fajny simsonek
Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka
platyniarz, 12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2015 11:13:01 przez mlody191.)
|
|
15-08-2015 11:12:06 |
|
|
Piotrek_j
Nowy
Liczba postów: 34
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Pegaz
|
Ten simek to zwykły S51, tak się składa ze jeszcze 3 lata temu byłem w posiadaniu bardzo ciekawego egzemplarza jakim był s51/1E (tak, tak oryginalne enduro, jedne z ostatnich rocznik 1990), dlaczego o tym piszę otóż wersja enduro a zwłaszcza s51/1 była bardzo podobna do wersji Comfort. Mój simek posiadał lampę H1 z przodu, czujnik stop hamulca przedniego, obrotomierz na półce, oryginalne wzmocnienia ramy( obecne w simkach w wersji C), instalke 12V, amortyzatory z regulacją twardości od MZ ETZ, oryginalną nózkę boczną, a poza tym czarny tłumik, bardzo rzadko spotykany w simsonach ( później był zastosowany w simku s53). Także to tyle z tego co pamiętam, muszę cię zmartwić kolego tym że twój sim to pospolity s51B, jedynie z naklejką Comfort, ale i tak bardzo fajny i wdzięczny sprzęt Pozdrawiam
|
|
15-09-2015 00:13:51 |
|
|
mlody191
Mechanior
|
(15-09-2015 00:13:51)Piotrek_j napisał(a): Ten simek to zwykły S51, tak się składa ze jeszcze 3 lata temu byłem w posiadaniu bardzo ciekawego egzemplarza jakim był s51/1E (tak, tak oryginalne enduro, jedne z ostatnich rocznik 1990), dlaczego o tym piszę otóż wersja enduro a zwłaszcza s51/1 była bardzo podobna do wersji Comfort. Mój simek posiadał lampę H1 z przodu, czujnik stop hamulca przedniego, obrotomierz na półce, oryginalne wzmocnienia ramy( obecne w simkach w wersji C), instalke 12V, amortyzatory z regulacją twardości od MZ ETZ, oryginalną nózkę boczną, a poza tym czarny tłumik, bardzo rzadko spotykany w simsonach ( później był zastosowany w simku s53). Także to tyle z tego co pamiętam, muszę cię zmartwić kolego tym że twój sim to pospolity s51B, jedynie z naklejką Comfort, ale i tak bardzo fajny i wdzięczny sprzęt Pozdrawiam
A czy ja gdzies stwierdzilem, że mój Sim to Simson Comfort sto pro oryginał? Luudzie kochane... Zechce to napisze wsk simson a wy i tak bedziecie mieli z tym udręke. Wiem doskonale jak wygląda comfort, a kazdy widze podaje swoje jakies pomysly z niewiadomo jakiego źródła... Ale niech bedzie, że ja uwazam ze to jest wlasnie simsonn comfort 100% oryginał prosto z fabryki niemiec......
|
|
26-09-2015 18:21:32 |
|
|
mlody191
Mechanior
|
Remont silnika:
-łożyska
-simeringi
-wałek zdawczy
-kopniak
-dekielek sprzęgła
-uszczelki komplet
Z zeszłego 2015 roku :
Kolegi znalezisko:
Tutaj w odwiedziny wpadł znajomy z sąsiedniego miasta
Wizualnie kilka rzeczy wpadło co dodało uroku, mi się podoba
Obecny stan:
Pozostało
-gaźnik (jak najszybciej) najprędzej będzie to amal 16mm
obecnie siedzi 16n3-5.. cięzki temat..
W najlbliższym czasie
-klocki przód tył
-akumulator
-opona tył
-kolanko+tłumik
-gumy ochronne na linki i przewody przy zegarach
Posiadam też Sr50, jesli ciekawi was co posiada i tak dalej moge przedstawic go w oddzielnym temacie
(zdjęcie jest celowo rozmazane)
|
|
16-08-2016 19:48:47 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|