Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Chart] Wycena Romet Chart 210 88r.
|
Autor |
Wiadomość |
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
RE: Wycena Romet Chart 210 88r.
|
|
21-09-2015 23:04:05 |
|
|
stanley
Nowy
Liczba postów: 53
Imię: Staszek
Pojazd: Romet Chart
|
Chart będzie poszukiwany, czy klasyk to nie wiem, ale poszukiwany i dosć drogi będzie.
Wyprodukowano ich mało, więc za kilka lat będzie rzadko spotykany. Na dodatek do ostatni motorower Rometa ( polskiego ) - tez to ma znaczenie.
Tak samo jak Romet Polo M760 ( miałem takiego ) - teraz taki polo chodzi po 3500 zł ( słownie trzy tysiące pięćset złotych ) a to dlatego, ze było ich jeszcze mniej niż komarów sport - też podobna cena za oryginał.
Za taką kasę to już mozna "ryżowy" nowiutki motorek 125 ccm kupić
Założe się że połowa z Was nigdy takiego polo nie widziała na żywo - i stąd biorą się takie ceny - że nie każdy go może mieć a nawet zobaczyć .
Komarka lub ogara jeszcze na jakimś złomie się znajdzie i tanim kosztem naprawi a jak czegoś nie ma łatwo dostępnego , to jest drogie.
Podstawowe ekonomiczne prawo popytu i podaży
Dosiadam: WSK Gil, Romet Chart, Romet Ogar, Komar 3, WFM - w remoncie, Simsony Schwalbe elektryk 2,5 kW oraz 8 kW - składany po naprawie n-kodera.
|
|
22-09-2015 13:23:39 |
|
1 osoba postawiła piwo stanley za ten post:1 osoba postawiła piwo stanley za ten post.
charper (09-22-2015)
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
|
Charty p uki co są dosyć pospolite, nie trzeba praktycznie żadnego trudu żeby takiego kupić, wchodzi się na tablice, wpisuje się romet chart i gotowe, cała lista do kupienia.
Sam w sumie miałem 3 charty, byłem oglądać 4 (których nie kupiłem) i moi znajomi mieli 6 chartów.
P uki co to całkiem pospolity motorek.
Dla porównania, poszukajcie sobie choćby Rometa 50-t-1 z pierwszych lat produkcji (75-76) w oryginalnym stanie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2015 09:23:16 przez nie_mientki.)
|
|
22-09-2015 14:21:07 |
|
|
stanley
Nowy
Liczba postów: 53
Imię: Staszek
|
,
zobaczcie co się dzieje na OLX.
Chart z papierami oryginalny kosztuje od 1500 zł w górę.
Nieoryginały lub bez papierów , znacznie mniej co oznacza, że ludzie szukaja oryginałów z papierami.
Jasne, że chaty sa jeszcze dostepne, bo to najmłodszy model, ale jestem przekonany , że to tylko kwestia czasu .
Dosiadam: WSK Gil, Romet Chart, Romet Ogar, Komar 3, WFM - w remoncie, Simsony Schwalbe elektryk 2,5 kW oraz 8 kW - składany po naprawie n-kodera.
|
|
23-09-2015 09:31:28 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
|
|