Witam !
Jako nowy użytkownik przy pierwszym poście się przywitam i przedstawię : mam na imię Brajan mam 14 lat i chodze do 2 kl. szkoły gimnazjalnej . - taki krótki wstęp
Rzekomo piszę ten post bo chciałem się dowiedzieć od ilu do ilu jest warty mój Romet Kadet który przeszedł remont silnika o to wymienione części:
- wał korbowy
- wszystkie łożyska w silniku
- symeringi
- cały zapłon ( bez magneta )
- cylinder
- głowica na cylinder
- tłok ( 2x pierścienie + zabezpieczenia )
- gaźnik wstawiłem dokładnie wczoraj caluśki nowy
( wszystkie wyżej wymienione części są fabrycznie nowe a w tym cylinder i głowica polskiej produkcji ) . Motorek został dotarty ( przejechałem nim 700km ) - myślę że to wystarczy na doskonałe dotarcie takiego silniczka . Chce dodać że wymieniona została jeszcze linka od gazu i sprzęgła i został również wymieniony olej silnikowy . Romet nie ma papierów ani nie jest zarejestrowany . Proszę mi napisać ile bym za takiego rometa dostał pieniążków ( nie sprzedaje go lecz chce zobaczyć ile jest wart ) .
szału nie ma. malowanie też takie sobie. wahacz taki jakiś dziwny albo to tylko złudzenie na zdjęciu.
Brak plastiku między bakiem a tą rurą. Do tego plastik schowka pomalowany na czerwono..
I to że władowałeś w niego np 300 zł to tego już nie odzyskasz. W tym stanie dałbym max 250 zł
(17-09-2015 08:21:19)Rafku napisał(a): 300zł, to chłopak może za sam silnik dostać, o ile prawdę w opisie napisał, a same kartery są do pary i mają dobre gwinty i gniazda.
Reszte ja bym na części pogonił i z 500 stów byś miał lekkim chu
300 +500 to ci moją t1 sprzedam za tą cenę ta z tyłu z awatara
Sprzedam zabytkową Suzuki GF 250 jedyny egzemplarz w Europie
(17-09-2015 08:21:19)Rafku napisał(a): 300zł, to chłopak może za sam silnik dostać, o ile prawdę w opisie napisał, a same kartery są do pary i mają dobre gwinty i gniazda.
Reszte ja bym na części pogonił i z 500 stów byś miał lekkim chu
500 stów za części to on raczej nie weźmie... Nie znam się za bardzo ale tak pomalowanego kadeta bym nie wzięła za wiecej niż 2 stówy, pomimo tego, że przeszedł remont silnika.
Cytat: Ania- sikorka Kłaka.
Cytat: Jedyne co spalił Fiatem to duże ilości paliwa.
Ja bym go wystawił za 450 zl ale po co go remontowales jak go sprzedajesz a 700 km przy takim remoncie to za mało 1500 ,2000km wtedy będzie dotarty wal itp. A 700 km to się dociera nowy lub po szlifie cylinder
No zle opisałem ale wszystko się musi ułożyć według książek serwisowych to co pamiętam silnik dobrze dotarty jest po 2500km a cylinder dociera się 700km
(17-09-2015 18:33:05)chart by sylwek napisał(a): No zle opisałem ale wszystko się musi ułożyć według książek serwisowych to co pamiętam silnik dobrze dotarty jest po 2500km a cylinder dociera się 700km
Pokaż mi taką książkę serwisową. Oryginalna instrukcja obsługi do Rometa 50-T-1 (019) wyraźnie podaje o docieraniu przez 500km.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
To ja juz zglupialem u mnie wszyscy nawet kolega wojka który ma od nowości rometa k125 i po 1500km powiedzial ze juz docieranie zakonczone w książce serwisowej charta pisali 2500km o ile dobrze pamiętam. Miał bym ta książkę to bym zapodal foto
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.