Motorynka reaktyvacja by Hvil
|
Autor |
Wiadomość |
hvil
Technik
Liczba postów: 755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Motorynka reaktyvacja by Hvil
Rafku, dzięki! Moja suwmiarka już mi to powiedziała:-)
Dzisiaj kupiłem dwie ośki po 15 zł sztuka i koła już siedzą. Problem nadal jest taki, że przednia zawiecha praktycznie nie chce pracować... Szlag by ją:-) poprawię te tulejki jak już skońcę remonta teraz nie rozbieram.
Pojawiła się inna skucha... mam używaną manetkę ale coś mnie podkusiło kupić nową całą manetkę zmiany biegów i sprzęgła. Pierwszą kupiłem miesiąc temu, dzisiaj przy montażu zauważyłem, że chińczyk skopał otwór na śrubę z kulką. Więc przegwintowałem z nieistniejącego/zepsutego m7 na m8... i zonk bo te śrobki z kulką to nie idzie kupić większe jak m7.... więc kupiłem i śrubkę i ponownie nowy korpus za 15 zł.
Czyli dwa korpusy 30 zł... a żeby było śmiesznie, dzisiaj kupiony miał niby wszystkie kwinty ok...ale strzelił przy próbie dokręcenia na kierownicy na pół.... SZLAG BY TO!!!
WYDAŁEM 30 zł... a i tak założona jest stara używka...
PODSUMOWUJĄC:
Rama z kołami, zębatką, hamulcami, osłoną łańcucha, uzbrojoną kierownicą i siedzeniem jest.
No i ten błotnik obróciłem, od razu lepiej pasuje:-)
Nie zdążyłem fotki zrobić. Teraz mi pozostało naprostować tylne rurki od bagażnika, przykręcić go i tylną lampę.
Najwięcej zabawy będzie niestety z reanimację przedniej lampy i bakiem, wymaga szpachli, podkładu i lakieru... a mi się nie bardzo chce... ani nie bardzo umiem:-)
Niestety fotki nie ma bo się strasznie spieszyłem dzisiaj z robotą i nie cyknąłem fotki.
|
|
07-09-2015 22:08:58 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Motorynka reaktyvacja by Hvil
Wiesz dlaczego nie działa "przednia zwiecha" oto przyczyna
Druga sprawa, gdy nie było koła, zawiecha pracowała? jeśli tak to oznacza, że nakrętkami ściskasz golenie i je blokują. Musisz dodać po jednej niskiej nakrętce kontrującej, ew po podkładce.
Co do drugiego problemu ... nie dziwi mnie to ... made in china
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
07-09-2015 23:13:16 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|