Fiat Cinquecento 900 S Justynki <3
|
Autor |
Wiadomość |
Pitersen
Uczeń
Liczba postów: 142
Imię: Piotr
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Fiat Cinquecento 900 S Justynki <3
Jak nie zjechany silnik 150 km/h pójdzie .
Skoro Cię dziwi że miały szyberdach, to powiem że i były wersję z klimą czy brezentowym dachem.
[/quote]
No ja jestem fanem Polonezów więc nie mam pojęcia w jakich wersjach wychodziły cinquecenta, ale jak widać zawsze można się czegoś dowiedzieć
|
|
26-08-2015 18:49:31 |
|
|
jurek_j
Technik
Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
(26-08-2015 21:45:36)Simon napisał(a): (26-08-2015 21:26:43)jurek_j napisał(a): O jejuś, ja się tylko pytam żeby pogłębić swoją wiedzę.
W polonezach montowali seryjnie gaz, to czemu mieliby tego w cc nie zrobić? Widocznie jednak nie mieli tego kaprysu.
Koszt auta + lpg które wtedy nie wszędzie było + cena paliwa 15 lat wstecz = brak lpg w cc.
Pytania wątpliwości ?
Tankowanie za 3zł benzyny, a za niecałą złotówkę LPG? 15 lat temu był wielki bum na LPG, w latach dziewięćdziesiątych było zapewne nieco gorzej.
Mz1, czep się psiego ogona, ani ameryki nie odkryłeś, ani nie musisz w ten sposób pokazywać jak bardzo mnie hejtujesz. Teraz po prostu chciałem się zapytać kogoś kto na danych autach lepiej się zna, czy coś takiego było na wyposażeniu, czy nie. A ty już z igieł robisz widły.
No, to EOT.
|
|
26-08-2015 22:17:10 |
|
|
Pitersen
Uczeń
Liczba postów: 142
Imię: Piotr
Pojazd: Romet 50-T-1
|
O widzę że zaczyna się poważna wymiana zdań na temat co poniektórych użytkowników Co do gazu w cc to moim zdaniem jest to nieopłacalne bo ten silniczek ze względu na pojemność niewiele pali a butla zajmuje prawie cały bagażnik(jak nie butla to koło zapasowe )
Co do tego że cc nie miały montowanej fabrycznie instalacji LPG a poldki miały to głównie dlatego że
-polonez ma większy bagażnik niż cinquecento i zmieści się butla
-polonez pali 8-10litrów a cc pewnie nie więcej niż 7litrów
|
|
27-08-2015 16:24:09 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|