Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet 50t-1 Na gaz
|
Autor |
Wiadomość |
Ogi2000
Regurator ciśnienia w oponach
Liczba postów: 227
Imię: Fabian
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet 50t-1 Na gaz
Ogar to siła i posja mocy mu nie brak i basta...
Kochaj go
Szanuj go
REMONTUJ GO !
MÓJ OGI 200 NA MOJE MOTO . PL
MÓJ OGI 200 R
JEŚLI POMOGŁEM CI W CZYMŚ NACIŚNIJ POMÓGŁ
Marzenie o kupnie takiego potwora :
http://mojemoto.pl/moto:1218,MZ-ETZ-251
Ocen mnie jak chcesz naciśnij oceń usera.
|
|
02-02-2012 16:31:44 |
|
|
GRADO
byle nie mixol !
Liczba postów: 209
Imię: Krzysiek
|
|
02-02-2012 20:21:13 |
|
|
GRADO
byle nie mixol !
Liczba postów: 209
|
|
03-02-2012 13:42:53 |
|
|
Pieczer
Nowy
Liczba postów: 9
|
RE: Romet 50t-1 Na gaz
A ja kiedyś jeździłem rometem na uran
A tak na serio. W 2t zrobienie LPG jest może i wykonalne, ale do tego trzeba mieć dużo hajsu, zaplecze urządzeniowe i trochę oleju w głowie. Wątpie, żeby to się udało. Smarowanie to chyba najmniejszy problem, przecież jeszcze trzeba jakoś dawkować to paliwo, do czego zwykły gaźnik z rometa się nie nadaje, ponieważ ten gaźnik robiony był na mieszankę paliwowo - olejowo - powietrzną, a nie na gazowo powietrzną. Gaz zachowuje się całkowicie inaczej niż benzyna, ciężej miesza się z powietrzem i nie miesza się z olejem. Druga sprawa to cylinder i układ spalania, który i tak był nie do końca dopracowany na benzynę. Więc jak on będzie się zachowywał w reakcji ze słabiej spalającym się gazem ? Świece też trzebaby zastosować tu inne. Trzebaby przeplanować cały układ wydechowy. No i wszystko musi być szczelne (mamy tutaj do czynienia przecież z bardziej lotnym od benzyny gazem). Więc nie wiem czy jest sens robienia takiego czegoś. Pogdybać można, może jakbym posiadał trochę więcej wiedzy i lepiej wyposażony garaż podjąłbym się tego, ale według mnie cel przerasta środki. Spalanie się zwiększy, a osiągi na pewno nie wzrosną, lecz zmaleją, prawdopodobnie znacznie. Chinole może działają lepiej na LPG, ale co tu dużo mówić, chinole to chinole.
|
|
07-02-2012 00:07:01 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|