Pegaz typ 7OO 73'
|
Autor |
Wiadomość |
Piotrek_j
Nowy
Liczba postów: 34
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Pegaz
|
Pegaz typ 7OO 73'
Witam, jako że jestem na tym forum chciałbym zaprezentować wszystkim rometowcom moje oczko w głowie, a mianowicie rometa pegaza typ 700. Może zacznijmy od początku: rometa dostałem od mojego wujaszka w ostatni dzień wakacji 2009 roku był w stanie opłakanym, od złomowania dzieliły go dni ( dostałem do niego silnik 010 z krzywym korbowodem, skrzynkę części oraz nigdy nie rozpoławiany silnik s38 do komarka)
Od tego czasu zaczęło się kompletowanie części które trwało 2 lata, przeglądając allegro znalazłem sprzegło odśrodkowe które zakupiłem. W 2011roku a dokładniej w czerwcu dzięki uprzejmości pewnego kolegi z konkurencyjnego forum zakupiłem oryginalny silnik 010, nigdy nie rozpoławiany, jednak brak mu było sprzęgła, które posiadałem
Od czerwca 2011 zaczął się długo oczekiwany remont który pochłoną dużo pieniędzy oraz czasu
Tutaj rama po częściowym wyczyszczeniu
Zakupiłem instrukcję obsługi oraz zregenerowałem siedzenie ( na foto pokazane przed operacją)
Postanowiłem że ramę oddam do zaprzyjaźnionego lakiernika, więc przygotowałem ją na nowy lakier
Po kilku dniach odebrałem elementy od lakiernika
Zaczęło się więc składanie
Lekka polerka
W między czasie oczekiwałem na przesyłkę z kilkoma drobiazgami(m.in nowe szprychy i nowa opona) dałem koła do scentrowania.
Efekt końcowy
Plany: hmm,.. na pewno nigdy go nie sprzedam, pozostanie w mojej rodzinie do końca, pielęgnacja go, marzę także o kolekcji pegazów ( obecnie remontuję młodszego brata 710, kto wie czy za rok może dwa nie wpadnie 750 lub inny ale narazie nie chce zdradzać szczegółów)
Piszcie, oceniajcie, krytykujcie
|
|
17-06-2015 00:33:49 |
|
|
gregorian2008
Technik
Liczba postów: 967
Imię: Grzegorz
Pojazd: Romet Pony
|
|
17-06-2015 09:03:00 |
|
|
TheNight
Technik
Liczba postów: 904
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Chart
|
|
18-06-2015 00:38:29 |
|
|
raterro
Zapalony mechanik
Liczba postów: 955
Imię: Andrzej
Pojazd: Inny
|
|
18-06-2015 19:20:54 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Pegaz typ 7OO 73'
Gdyby dziś produkowali Pegazy, nadal byliby chętni do jego zakupu.
Co do modelu 700 ... muszę kiedyś takiego mieć
Gratuluję efektu końcowego.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
31-07-2015 21:27:53 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
Piotrek_j (08-01-2015)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|