Co wybrać
|
Autor |
Wiadomość |
Suwmiarka
Komarowiec
Liczba postów: 521
Imię: Rafał
Pojazd: Inny
|
RE: Co wybrać
Mi osobiście podoba się WSK Kobuz Kiedyś prawie stałem się właścicielem takiego motocykla jednak z punktu widzenia technicznego jest dużo gorszy - dlatego wybrałbym MZ. Tj.::
+dobra dostępność części
+wygląd w miarę
= po pierwsze WSK4 ma bardzo słabe ładowanie akumulatora - można pojechać gdzieś a potem nie zapali (a jak jest bardzo słaby akumulator wystarczy nacisnąć hamulec to prąd pobrany na zaświecenie żarówki spowoduje zgaśniecie silnika -- tak było!)
=mało trwały silnik ; niezbyt dużo mocy
=dużo pali
=jeden ze znajomych właścicieli musiał wymieniać kable na grubsze
-MZ osiąga większą prędkość niż WSK (w tej kwestii nei zgadzam się z PompkaPL) - pojemność sprawia że tylko więcej pali
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2015 16:52:21 przez Suwmiarka.)
|
|
19-07-2015 16:49:23 |
|
|
Suwmiarka
Komarowiec
Liczba postów: 521
Imię: Rafał
Pojazd: Inny
|
RE: Co wybrać
Jurek - w temacie mowa o TS-ce. ETZ to bardziej dobracowany model - wiem bo jest Fajnie się trzyma nawet po 40tys km bez większych napraw (poza regeneracja wału i paru drobiazgów)
I zasadnicza kwestia - do czego będziesz ją używał::
=jeśli do jazdy na codzień to bierz MZ (technicznie lepsza pod każdym względem od WSK (175 to moim zdaniem niedopracowany model - głównie przez to że do zapłonu potrzebował dużo prądu a ładowanie było mało wydajne -- WSK z trzy stopniową skrzynią biegów była juz lepsza od Kobuza - do zapłonu nie potrzebowała akumulaora, łagodnie ruszała, silnik w miarę prosty i niezawodny
=jeśli będziesz używał jej tylko na wycieczki raz na dwa tygodnie na weekend kilka km, a bardziej podoba Ci się WSK to bierz Kobuza
To będzie Twój motocykl więc sam wybierz
|
|
20-07-2015 10:28:57 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|