Ocena wątku:
- 3 głosów - 2.33 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jaguar 23 wyścig pokoju
|
Autor |
Wiadomość |
Kafziell
Nowy
Liczba postów: 19
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
RE: Jaguar 23 wyścig pokoju
(05-07-2015 15:33:08)Knight_in_fire napisał(a): Niech go robi, lakier niech dobierze i pomaluje. Cóż to za problem. W końcu gorszy jest z rdzą. Sprowadzacie ten problem do absurdu.
Też się przychylam ku temu, zwłaszcza, że ten rower nie jeździł w WP. Rower ten wg dwóch źródeł z tego forum pochodzi z początku lat 60-tych i jest to bardziej Huragan niż Jag. Pod tą "bielą antyczną" jest niebieski lakier, taki jak ten: http://mima.pl/katalog-rowerow/rowery-z-...gan-3.html (właściciel tegoż egzemplarza określił wiek mojego hujaga) i ma on numer - jak mój - na haku w formacie F12345. Ponadto w główce ramy są dwa otwory po nitach metalowej plakietki rometa.
Zgadzam się z Zweitakter, pogadać można a nawet trza. Przy okazji renowacji poznałem kawałek historii polskiego przemysłu i WP.
Na tę chwilę rozglądam się za kółkami i jestem w rozterce czy pomalować go wersji takiej jak jest (jaguar XIII WP - szablony się zdejmie z malunku na ramie) czy też przywrócić mu wygląd sprzed pomalowania (niebieski huragan).
P.S.
Zweitakter może wyjaw już co to za dziwaczna rama o ciężarze 2,5 kg - była burzliwa dyskusja na temat: gazrurka czy reynolds.
|
|
09-07-2015 10:10:00 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|