Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flota Władka
|
Autor |
Wiadomość |
Władek
Uczeń
Liczba postów: 159
Imię: Władek
Pojazd: Inny
|
Flota Władka
Witajcie! Moją wieloletnią pasją są rowery, głównie te polskie... może dlatego, że od nich wszystko się zaczęło. Uczyłem się jeździć na Wigry, potem Jubilat, Meteor, Gazela, Traper, Popularny, Ukraina i pare Urali i tak to się toczy Ale do rzeczy, pragnę przedstawić moją skromną kolekcję.
1. ZZR "Popularny" - rower dostałem w prezencie od rodziny, leżał przez dekady w krakowskiej piwnicy. Z pozoru wyglądał nieciekawie, lecz pod grubą warstwą zielonej farby olejnej krył się oryginalny czarny lakier, lecz był on już nie do uratowania. Tak wyglądał w chwili przejęcie przeze mnie:
Na drugi dzień rozebrałem go na części i czyściłem przez miesiąć szczotką drucianą. Nie chciałem go piaskować by nie uszkodzić elementów. Potem kilka warst podkładu, farby no i bezbarwny i efekt można podziwiać na zdjęciach
2. Kolejnym wozidłem po remoncie jest Ukraina z 1986 roku. W tym przypadku wszystkie elementy były piaskowane i malowane proszkowo. Koła i maszyna korbowa współczesne, nowe. Nie oplacało się regenerować starych a to z założenia ma być rower użytkowy, do jazdy na codzień.
Zdjęcie przed
No i po modernizacji
Mam też Trapera 2, na chodzie, ale do odmalowania.
Tyle zdjęć mam na razie, reszta będzie potem.
Pozdrawiam!
|
|
23-06-2015 22:46:04 |
|
5 użytkowników postawiło piwo Władek za ten post:5 użytkowników postawiło piwo Władek za ten post.
Chmielu17 (06-24-2015), Dawdzio (06-24-2015), nie_mientki (06-23-2015), Pinio (06-23-2015), Potato (06-24-2015)
|
misiql
Ten co się jąka
Liczba postów: 1,039
Imię: Michał
Pojazd: Inny Romet
|
|
24-06-2015 10:53:19 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: