Przestrojenie Unitry
|
Autor |
Wiadomość |
SaltKiller
Uczeń
Liczba postów: 123
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Chart
|
Przestrojenie Unitry
Witam Wszystkich ! Jestem posiadaczem m.in Amatora 3 i Ślązaka.
Wiem, że na forum są ludzie którzy znają się na elektronice- sprawę kieruję do nich.
Mój problem polega na tym, że chciałbym je przestroić, a jednocześnie się czegoś nauczyć. Sęk w tym, że Amator jest prawie "dziewiczy"- mało był używany, a Ślązak jest lekko zużyty. Za które z nich się zabrać (który odbiornik jest łatwiej przestroić na obecne pasmo). Mógłby mi ktoś to po "chłopsku" wytłumaczyć xd. Dodam, że wolę wszystko sam robić i czerpać z tego później frajdę, więc proszę Was o pomoc. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź. Pozdrawiam !!
Mój garaż:
-Romet Pony 50 m2
-Romet Chart 210 1989r.
-Romet ogar 205
-Romet mr 232 (sztywniak) 1966 r.
-Wierchowina
-Wsk M06-z2 1960 r.
- Romet Superior LUXUS 1977 r.
|
|
20-06-2015 16:39:59 |
|
|
SaltKiller
Uczeń
Liczba postów: 123
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Przestrojenie Unitry
Kiedyś trzeba się nauczyć
Mi się strasznie podobają te stare sprzęty UNITRY. Mam jeszcze wzmacniacz Mallroy z dwiema wielgachnymi kolumnami. I tak sobie myślę, że taki Amatorek który na dodatek odbiera wszystkie współczesne stacje jest czymś "pięknym".
A czy te konwertery to dobre rozwiązanie ??. Od czegoś trzeba zacząć. Wspominam, że jest laikiem w tych sprawach (kiedyś chciałem iść w tym kierunku do szkoły , ale wybrałem ogólniak ) -- szkoda, ale zainteresowania pozostały ( nie tylko do Unitry).
Dobra powielam pytanie czy są konwertery, które odbierają cały zakres UKF ??. Na sam początek można to jakoś ładnie wpakować, ale nie ukrywam, że pójdę dalej
Czekam na odpowiedzi
Mój garaż:
-Romet Pony 50 m2
-Romet Chart 210 1989r.
-Romet ogar 205
-Romet mr 232 (sztywniak) 1966 r.
-Wierchowina
-Wsk M06-z2 1960 r.
- Romet Superior LUXUS 1977 r.
|
|
22-06-2015 00:25:32 |