Romet 50 T-1 by MichalSR50
|
Autor |
Wiadomość |
MichalSR50
Mechanik
Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Romet 50 T-1 by MichalSR50
Witam.
Przedstawię wam niedawny nabytek. Moja upragniona T-Jedynka. Zawsze mnie one fascynowały, to zacząłem szukać jakiegoś. No i okazało się, że elektryk, który robił mi elektrykę w Simsonie, ma tego do sprzedania. Na stan nie patrzyłem, i tak chciałem go wyremontować. No to kupiłem go 27.08.2011 za 150 zł bez papierów. Stan wydawał się beznadziejny, ale to były tylko pozory. Po dokładnym przemyciu ukazał mi się ładnie zachowany, właściwie już zabytkowy Romecik z prawdopodobnie oryginalnym lakierem, bo naklejki są bardzo wypłowiałe. Obręcze kół są w idealnym stanie, aż oślepiają blaskiem, nie mają ani grama rdzy, a cała rama jest bardzo solidnie skręcona, nie ma jakichkolwiek luzów, nic się nie telepie. To była rama, teraz czas na silnik. I tu jest gorzej, chociaż cieszę się, że w tej cenie w ogóle jakikolwiek dostałem. Jest to legendarny 019. Główny problem tych silników, czyli biegi, w tym akurat silniku jest bardzo poważny. Praktycznie żaden bieg nie wchodzi jak powinien, jest jeden wielki luz, tylko w bardzo małych miejscach można wychwycić jakiś bieg. Ja już do tego przywykłem i mogę normalnie jeździć, ale nikt inny by nie ruszył nim Odpalać odpala, ale tylko jak jest zimny, potem tylko z pychu, ma słaba kompresję, jednym słowem, to RZĘCH. Nie chce mi się na niego wydawać kasy, więc przenoszę go do motorynki i prawdopodobnie razem z nią go sprzedam. A do Romecika pójdzie 023 z motorynkim który świetnie chodzi. Jak dla mnie to utrafiłem okazję, choćby ze względu na ramę, chociaż silniki 019 są teraz rozchwytywane. W 023 planuję zrobić polerkę, a całą ramę pomalować na taki sam kolor. Nie wiem, czy zrobię to profesjonalnie, bo odkładam kasę na samochód, ale zobaczymy. Cały remont będę opisywał
Oto fotki: http://mojemoto.pl/moto:1428
Zapraszam do komentowania!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2012 00:47:29 przez MichalSR50.)
|
|
28-01-2012 00:41:47 |
|
|
Mikołaj
Dziecko słoneczka :D
Liczba postów: 1,592
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|