Komarem do gimbazy
|
Autor |
Wiadomość |
TheNight
Technik
Liczba postów: 904
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Komarem do gimbazy
Kilka rad aby się nie ośmieszyć:
Przeróbki:
-Owiewka+kask Tiger
-Niebieskie neony pod silnik
-Cylinder chiński 60cc ---\/
-Chiński gaźnik k60b -> Mocy nigdy za wiele
-Z przodu koło 19 z tyłu 16 [żeby był ala czoper]
-Zębatka tuning 32z
-Żarówka przód Led koniecznie czerwona
-Wywal wszystko z tłumika [zrób przelot]
Dodatkowo naklejki na bak "Sparko" "Monster" itd
Po tym zabiegu Gimby będą aż kipieć z zazdrości
*Tuning/Usprawnianie Silników 2T
*Remonty generalne silników 2T/4T
Mój Chart 50/5
Derbi Senda 70/7/3M w akcji
|
|
27-03-2015 20:38:50 |
|
3 użytkowników postawiło piwo TheNight za ten post:3 użytkowników postawiło piwo TheNight za ten post.
Latos (03-27-2015), Suwmiarka (03-29-2015), xsaman (03-28-2015)
|
SaltKiller
Uczeń
Liczba postów: 123
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Chart
|
Oj się przejmujesz !! Ja ostatnio Chartem do LO jeżdżę i mam taką przypadłość, że w domu odpala od przysłowiowego kopa. Natomiast jak kończę lekcję i chcę go odpalić to zawszę muszę go przelać ( nie ogarniam ssania w gaźniku sim..ona). Wtedy odpalam go na "pych" przy wszystkich i nie narzekam. Ostatnio także urwałem zabezpieczenie tylnego hamulca ( gwint się wyrobił) i wracałem przez miasto z bardzo słabym przednim hamulcem. Była to bardzo miła przygoda. Charcik czasami nie ma też wolnych obrotów. W ogóle odkąd go mam to zbytnio wizualnie jak i mechanicznie nic przy nim nie robiłem.
Moim zdaniem każdy myśli jak chce, a Ci co tak się "wyśmiewają" to po prostu zazdroszczą. Jak zresztą ze wszystkim, że ty umiesz utrzymać w takim stanie, że umiesz coś naprawić, ŻE W OGÓLE MASZ MOTOR itd.
Oj znam ten ból Ze mnie ile razy się śmiali, że chart to " złom" itp. Ale ja i tak byłem uparty i dążyłem swoimi drogami. Teraz przeprowadzam ostatnie jazdy Chartem ponieważ za tydzień kończę 18 i kończą mi się uprawnienia, więc to już ostatnie w pełni "legalne jazdy"
P.S- Przepraszam, że tak się rozpisałem, ale musiałem oddać z siebie te wszystkie emocje
I nauka dla Ciebie: Podążaj własnymi drogami i nie daj sobie wmówić, że coś złego robisz. Jak innym nie pasuję to mów im po prostu " Do widzenia". A co do obciachu to za parę lat będą z tego nie złe wspomnienia- wiem coś od tym.
Pozdrawiam !!
Mój garaż:
-Romet Pony 50 m2
-Romet Chart 210 1989r.
-Romet ogar 205
-Romet mr 232 (sztywniak) 1966 r.
-Wierchowina
-Wsk M06-z2 1960 r.
- Romet Superior LUXUS 1977 r.
|
|
27-03-2015 21:13:16 |
|
|
adamus13715
I love My Komar Sport
Liczba postów: 221
Imię: Jakub
Pojazd: Romet Komar
|
(27-03-2015 21:13:16)SaltKiller napisał(a): Oj się przejmujesz !! Ja ostatnio Chartem do LO jeżdżę i mam taką przypadłość, że w domu odpala od przysłowiowego kopa. Natomiast jak kończę lekcję i chcę go odpalić to zawszę muszę go przelać ( nie ogarniam ssania w gaźniku sim..ona). Wtedy odpalam go na "pych" przy wszystkich i nie narzekam. Ostatnio także urwałem zabezpieczenie tylnego hamulca ( gwint się wyrobił) i wracałem przez miasto z bardzo słabym przednim hamulcem. Była to bardzo miła przygoda. Charcik czasami nie ma też wolnych obrotów. W ogóle odkąd go mam to zbytnio wizualnie jak i mechanicznie nic przy nim nie robiłem.
Moim zdaniem każdy myśli jak chce, a Ci co tak się "wyśmiewają" to po prostu zazdroszczą. Jak zresztą ze wszystkim, że ty umiesz utrzymać w takim stanie, że umiesz coś naprawić, ŻE W OGÓLE MASZ MOTOR itd.
Oj znam ten ból Ze mnie ile razy się śmiali, że chart to " złom" itp. Ale ja i tak byłem uparty i dążyłem swoimi drogami. Teraz przeprowadzam ostatnie jazdy Chartem ponieważ za tydzień kończę 18 i kończą mi się uprawnienia, więc to już ostatnie w pełni "legalne jazdy"
P.S- Przepraszam, że tak się rozpisałem, ale musiałem oddać z siebie te wszystkie emocje
I nauka dla Ciebie: Podążaj własnymi drogami i nie daj sobie wmówić, że coś złego robisz. Jak innym nie pasuję to mów im po prostu " Do widzenia". A co do obciachu to za parę lat będą z tego nie złe wspomnienia- wiem coś od tym.
Pozdrawiam !!
Święte słowa jak robiłem komara to mi wszyscy mówili ze szkoda hajsu i żeby se kupic cos nowego ale ja to miałem w d....e zrobiłem po swojemu wyremontowałem komara i jestem teraz z tego dumny
|
|
27-03-2015 22:30:01 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|