Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Silnik simson w ogarze 205
|
Autor |
Wiadomość |
Kamyl69
Uczeń
Liczba postów: 192
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Silnik simson w ogarze 205
Witam
Ostatnio zastanawiam się nad zmianą silnika w moim ogarze 205 . Kolega podsunął mi pomysł zamontowania silnika od simsona bo niby wystarczy w silniku dystans zeszlifować i normalnie pasuje, nic nie trzeba spawać itp. Na olx wypatrzyłem taki oto silnik: http://olx.pl/oferta/silnik-simson-s51-4...8c41b0e8f4 Niby ma od zjechany gwint na cylindrze ale to raczej nie będzie problem ponieważ i tak bym wymieniał cylinder tłok i pierścienie. Ten silnik jest godny uwagi? jakieś opinie?, przeciwwskazania ?
|
|
17-02-2015 19:46:52 |
|
|
mjurzak
Pasjonat
Liczba postów: 57
Imię: Michał
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Silnik simson w ogarze 205
Miałem silnik Simka w ogarze i szedł jak burza, odstawiał Simsony bo był lżejszy.
W montażu nie było zbytnio problemu, spiłowałem mocowania silnika, nawierciłem nowe otwory, wahacz od ogara 200, przespawałem hamulec od ogara 200. Tylko koszt był nie opłacalny zbytnio, drugi raz bym tego nie robił, lepiej s51 kupić niż z Ogara robić Simsona, według mnie. Ciężko trafić na "idealny" silnik, a takie jak już się trafią to drogo, a jak kupisz do remontu na który dasz te 400 zł, doliczając do tego części (łożyska, simeringi, uszczelki, cylek, tłok itd. niekiedy wał czy zapłon do wymiany) to i tak Cię wyjdzie ponad 600 zł..
Komar 2350 75'
Romet 50 T-1 79'
Ogar 205 '87
|
|
18-02-2015 00:22:32 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|